2018.10.05. 07:48:07 8837 295

Októberben ismét kolbászfesztivál Békéscsabán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idén októberben is megrendezik a Csabai Kolbászfesztivált, amelynek kolbászkészítő versenyére 750 csapatot várnak - közölte a rendezvény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján a fesztivál igazgatója Békéscsabán.

Kolbász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kolbász

Hégely Sándor elmondta: az október 19-én kezdődő fesztivál egyszerre szól a disznóvágás és a kolbászkészítés hagyományainak megőrzéséről és azok átadásáról.

A fesztiváligazgató jelezte, hogy a négynapos gasztrokulturális fesztiválra az ország minden tájáról érkeznek vendégek, de Európa szinte minden országa is képviseltetni fogja magát a rendezvényen.

A fesztivál helyszíne nem változott, idén is a békéscsabai sportcsarnokba és környékére várják az érdeklődőket, ahol két hatalmas, egyenként 4000 négyzetméteres sátrat is felállítanak, és ahol élelmiszeripari kiállítást is rendeznek.

A hagyományokhoz híven az első nap az ifjúságé: várhatóan 250 csapat fogja összemérni kolbászkészítő tudását, és osztálykirándulás keretében is érkeznek diákok a fesztiválra például a fővárosból.

A szombati napon a felnőttek küzdenek meg egymással a fesztivál legnagyobb attrakcióját jelentő kolbászkészítő versenyen. A vasárnap a nyugdíjasoké, amikor az idős korosztály mutathatja be tudását, és hétfőn rendezik meg a mangalicanapot, amelyen a Csabai Kolbászklub tagjai, valamint elismert séfek mutatják meg az érdeklődőknek, hogy mi mindent lehet készíteni mangalicahúsból.

Az egyetlen változás idén, hogy a szárazkolbász-készítő versenyt előrehozták: a szakavatott zsűri október 4-én döntött arról, ki lesz az idei kolbászkirály.

A fesztiválon esténként nagykoncertekkel is várják a Békéscsabára látogatókat: a négy nap alatt fellép Rúzsa Magdi, a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar és a Neoton is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...