2020.12.19. 14:14:01 12213 248

Okos ajándékok karácsonyra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rég beköszöntött a december. A naptáron túl erre bizony több tényező is ráerősít, hiszen feljebb kell tekernünk a fűtést, az autóink téli ablakmosót és téli cipőt kapnak, a köztereken már feldíszített fenyőfák állnak, és már hatodik hete van szaloncukor akció a hipermarketekben. Egyszóval biztos, hogy december van.

Okosóra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosóra

Ugyan a szorgos kis manók már csomagolgatják az ajándékokat, azonban erre nem mindig építhetünk sajnos. Sok esetben bizony magunknak kell gondoskodni szeretteink karácsonyi ajándékáról. Ha azt már kitaláltuk, hogy milyen csomagolópapírt használjunk, de azt még nem, hogy mit csomagoljunk bele, akkor egészen biztosan hasznos lesz az alábbi néhány tippünk.

Kicsiknek

Okos játékokOkos játékok

A fiatalabb korosztály (ez persze nyilván relatív, de itt most elsősorban a gyerekekre gondolunk) számára leginkább olyan ajándékokat érdemes választani, amik párhuzamba hozhatóak a rajongásuk tárgyát képező mesefigurákkal, hősökkel. Ez igen széles spektrumon mozog korosztálytól függően - a békés Peppa malactól, a mindig vidám Mickey egéren át egészen a kozmikus űrparazitáig, ami egy földlakóval él szimbiózisban (igen, Venomról van szó). Az aprónép gyakorlatilag mindennek örül, ami imádott kedvencével kapcsolatos. Ha ez a tárgy még mondjuk hasznos is (például egy Pókemberes digitális karóra), és még kreativitásra is sarkallja a gyerkőcöt (például egy Pókemberes digitális karóra Pókemberes hatszínű tollal és Pókemberes naplóval szettben), az nekünk, felnőtteknek csak jó. A körberajongott hősök és gazfickók esetében nemcsak plüssfigurák jöhetnek szóba, számtalan terméken megjelennek (például termosz, hátizsák, táska, ágynemű, lámpa, falióra, stb.) Ha pedig kicsit futurisztikusabb képességfejlesztő okosjátékkal szeretnénk meglepni a jövő tudósait, érdemes egy pillantást vetni az okosjátékokra, melyek a kompatibilis okostelefonokkal összekapcsolva lebilincselő élményt nyújtanak. Ha telefonnal vonatot/droidot programoznak, repülőt irányítanak, nemcsak szórakoznak, hanem tanulnak is. A kiterjesztett valóság (AR) segítségével páratlan élményben lesz részük, a gyerekszobából egy pillanat alatt akár interaktív állatkert lehet, miközben a jövő technológiájával ismerkednek (és nemcsak a gyermekek, hanem a szülők vagy akár a nagyszülők is).

Nagyoknak

Okos eszközökOkos eszközök
Az idősebb korosztály számára már nehezebb megfelelő ajándékot találnunk, főleg ha tudjuk az illetőről, hogy nincs igazán olyan hobbija amihez két perc ötletelést követően ki tudunk valamit nézni. Ilyenkor van egy ütőkártyánk, amit hirtelen előkaphatunk. Nem...nem zokni, bár az is jól jön, de vélhetően tavaly is meg azelőtt is kapott valakitől zoknit, vagy mondjuk tusfürdő szettet. Ez az ütőkártya pedig az egészség, illetve annak megőrzése. Az iHealth termékcsalád vérnyomásmérőinek segítségével nyomon követhetjük a vérnyomást, okos eszközeinken megjeleníthetjük/tárolhatjuk a mért eredményeket. Több típus közül választhatunk (csuklóra erősíthető, hagyományos karpántos). Használatukhoz nincs feltétlenül egyéb Apple termékre (például iPhone, iPad), vagy más okostelefonra szükség, önállóan is használhatóak, sőt akad köztük, ami nemcsak iOS, hanem Androidos okos eszközzel is kompatibilis. Ha okos vérnyomásmérő létezik, akkor bizony okos vércukorszintmérő is, melyet szintén a vele kompatibilis készülékhez (némelyek esetében akár számítógéphez is) lehet csatlakoztatni, ami tárolja az eredményt, és komoly segítséget nyújt annak kiértékelésében, elemzésében (például grafikonok). Ezekhez szükség van tesztcsíkokra, illetve lándzsákra is, és hogy ne feledkezzünk meg a mérésről/inzulinról, akár emlékeztetőt is beállíthatunk hozzá.

Kütyüknek

Ha netán nemcsak szeretteinket, hanem azok telefonját, okoskészülékeit is szeretnénk meglepni, jó ötlet lehet a képernyővédő fólia, a különféle tokok az igényeknek megfelelően (tündéreknek rózsaszín, búvároknak vízálló, elegánsoknak valódi bőr, pecásoknak/vadászoknak/túrázóknak/szakiknak pedig törhetetlen, mindenálló páncélzat). A fólia láthatatlan pajzsként feszül a képernyőre, védve azt a karcolásoktól (esetenként töréstől). A jó tok pedig tökéletesen illeszkedik a telefonra, szinte eggyé válik azzal, a készülék fogása javul, illetve a tok típusától, kialakításától függően védi azt a váratlan katasztrófáktól. Ráadásul elegáns, vagány külsőt kölcsönöz a telefonnak. Praktikusak lehetnek még telefonmegszállottak számára a különféle képernyő tisztító eszközök (kendők/folyadékok).

Ami nélkül pedig nincs karácsony...

LED sor karácsonyraLED sor karácsonyra
Igen, jó a tipp, a Reszkessetek betörők, nomeg a fények. Az olvasók egy része bizonyára emlékszik a Griswold család különféle vakációira (sőt, gyanítom, hogy hozzám hasonlóan kívülről fújják a kultikus sorozatot máig életben tartó idézeteket). Megvan, amikor Clark - jó családfőhöz méltóan - a ház karácsonyi világítását bütykölte? Vajon mennyire örült volna egy 32 méteres, 400 darab (vagy akár 600 darab!) RGB leddel felszerelt, kültéren/beltéren egyaránt használható, Music Sync funkcióval ellátott, Bluetooth/WiFi vezérlésű, programozható okosledsornak, amihez akár online galériából is tud különleges effekteket társítani? Azt hiszem erre nincsenek szavak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?