2020.09.21. 14:18:57 10179 263

Ókori szépségtrükkök házi szerekkel – évezredekkel ezelőtt már kipróbálták!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők mindig is igyekeztek a kor szellemének megfelelően gyönyörűek lenni. Az időtlen szépség pedig mindig az egészséges bőrön és hajon alapult. Vajon jó lehet nekünk is, amit évezredekkel korábban használtak? Fürösszük testünket tejben-vajban a szépségért? Néhány ma is hasznos szépségtrükk, az ókorból!

Ókori szépség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ókori szépség

Az ókorban fellelhető „kozmetikumok” egy része ma is gond nélkül rendelkezésünkre állhat, elsősorban a konyhából. De van még egy-két érdekesség, amit otthon is könnyedén alkalmazhatunk, hogy a szebbnél is szebbek legyünk.

Olívaolaj

Az ókori ember aranya, nem csak belsőleg hasznos telítetlen zsírsavai miatt, de bőr- és hajápoló termékek összetevőjeként sem véletlenül használjuk manapság. Az ókorban pedig önmagában is alkalmazták, amit ma is érdemes kipróbálnunk. Például a kimondottan száraz területek, könyök, térdek hidratálására, vagy avokádóval elkeverve arcpakolásként is alkalmazhatjuk. Csökkenti az irritációt, bőrgyulladást, regeneráló hatása pedig hasznunkra lesz például napégés esetén.

Cukor

A cukrot előszeretettel használják sebgyógyításra is, apróbb sérülésekre így hát érdemes cukros vagy mézes maszkot készítenünk. Ezen kívül pedig akár házilag is készíthetünk cukorgyantát, amiben semmilyen vegyi anyag nincsen, mégis néhány hétig tartó szőrtelenséget érhetünk el vele a kívánt területen. Használata a hagyományos gyantáéhoz egészen hasonló, csupán annyi a különbség, hogy a cukorgyantát szőr növekedési iránnyal szemben kell felkennünk, és a szőr növekedési irányával megegyezően tépjük le.

Tojás

Bár az eddig felsoroltakból úgy tűnhet, hogy a nagyi receptes könyvét csaptuk fel, de nem. Itt a szépség receptje íródik csupán. A hajunknak ugyanis rendkívül jót tesznek a tojásban található nyomelemek, tehát érdemes házi hajmaszkok alapanyagként használnunk. Zsíros hajra fehérjét, normál-, és száraz hajra sárgáját alkalmazd, hogy szépen növekedjen és kevésbé hulljon a hajad! Mézzel és olívaolajjal kikeverve igazi jolly-joker!

Citrom és citromlé

A bőr világosítása főként a keleti kultúrákban kapott nagy szerepet, de Európa szerte is számos időszak volt, amikor a porcelán bőr számított a legszebbnek. Bőr világosításra, akár pigmentfoltok halványítására sikerrel alkalmazhatjuk a citrom összetevőit és a szőke haj hamvasságát is segít megőrizni. Citromos vízben való áztatás kifehéríti körömlakktól elsárgult körmeinket is.

Növényi színezékek – henna és indigó

A hajszínezés sem az újkor találmánya: indigó és henna már régóta szerepel a nők (és egykoron férfiak) kelléktárában. Vörös és fekete különböző árnyalatait tudták magukra varázsolni őseink, ráadásul sokkal egészségesebb is lett tőlük a hajuk. A ma kapható, többnyire hidrogénperoxiddal aktivált hajfestékek roncsolják a szálak szerkezetét, így, ha egészséges vöröses, barna vagy fekete frizurát szeretnénk, jöhet bolti festék helyett a henna és az indigó!

Joghurt és tej

Kleopátra kapcsán elhíresült tejben fürdésnek van észszerű alapja, hiszen a tejsav és a joghurtban található organizmusok valóban széppé varázsolják bőrünket. Bőrkeményedésre például kenjünk élőflórát tartalmazó joghurtot, majd fóliázzuk be és húzzunk rá zoknit. Reggelre szépen lehámlasztja az elhalt bőrt, az ép, élő sejteket hidratálja, feltölti.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában