2014.04.29. 08:00:00 5780 19

Nyitott Balaton a hosszú hétvégén!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A május 1-i négynapos hétvégére programot keresőknek egy nagyon jó tippet találtunk: irány a Balaton! Míg korábban főleg csak a nyári fürdőszezonhoz igazítva voltak programok, idén a Nyitott Balaton akció keretében több száz vendéglátó és rekreációs egység szervez közösen programokat. Néhány ajánlatot összegyűjtöttünk, de rengeteg lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Figyelem: ne felejtsük el sem a naptejet, sem az esőkabátot!

Nyitott Balaton - 2014. május 1-11. között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyitott Balaton - 2014. május 1-11. között

Miért jó tavasszal a Balaton?

Amiért tavasszal kirándulni is kiváló: nincs túl meleg, akár egész napos túrákat és sétákat is lehet szervezni. Ráadásul ilyenkor még nincs a - például borfesztiválokra jellemző - hatalmas tömeg. Aki próbált már Balatonfüreden borfesztivál idején kerékpárral átjutni a sétányon, az tudja, miről beszélek. :)

Ha már kerékpár...

Korábbi cikkünkben ajánlottuk egy, a Balaton északi részét megkerülő távot. Most akár ki is egészíthetjük azt, például a Révfülöp és Balatonboglár között közlekedő személyhajókon féláron szállíthatjuk kerékpárunkat!

Gyalog is

A nyitottbalaton.hu oldalon Szinte minden napra találunk szervezett túrákat, csak az indulás helyét kell eldönteni. A Keszthelyi-hegységben igen szép útvonalon sétálhatunk végig a "Kétkilátó" túra keretében. A program ingyenes, indulás: 2014. május 1., 9:00, a Jüngling Zoltán közösségi háztól.

Gyerekeknek

Május 1-11. között a szépen felújított Szigligeti Várban várjátékok lesznek, ahol láthatunk csatákat, és a kiállított fegyverek némelyikét akár ki is próbálhatják a gyerekek! Bemutatók minden nap 2 időpontban, 11-kor és 16 órakor kezdődnek. Ugyan ez a program nem ingyenes, azonban a jegyárak nagyon alacsonyak: 600 Ft felnőtteknek és 300 Ft gyermekeknek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...