2014.04.13. 09:00:00 8337 27

Tekerd körbe a Balatont! (Kiskör)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már nagyon vágysz a mozgásra, de nem tudod, hogyan kezd? Szereted a kihívásokat? Szereted a Balatont, és alig várod, hogy strandszezon legyen? Nem kell megvárnod a nyarat, a közeljövőben 2 hosszú hétvége is lesz, ami kiváló alkalmat teremt egy kis kerekezésre! Barátokkal vagy gyerekekkel is remek programnak ígérkezik! :)

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Kiskör, nagykör?

Kimondva soknak hangzik a 80 és a közel 200 km. De nem az. Először is tervezzük meg, hogy az egész Balatont szeretnénk-e megkerülni, vagy csak egy kisebb kört tenni. Abszolút kezdőknek, és azoknak, akik nem mozognak, egy nap alatt a kisebb távot javasoljuk, gond nélkül letudható.

Tehát elsőre: kiskör!

Ha autóval szállítjuk a bringákat a Balatonig, akkor célozzunk be egy kiindulási és érkezési pontot. Mi Balatonfüredről szoktunk indulni (hipermarket parkoló), de például Csopakon is ingyenesen parkolhatunk. ;)

Balatonfüredről Tihanyig pont kellemes bemelegítő távot tekerhetünk le, majd ott komppal átjutunk Szántódra. Aztán észak felé induljunk, egész úton egyetlen komolyabb emelkedő lesz, Balatonaligán. Ott kezdőként feltolni sem szégyen, de akár bele is húzhatunk, a következő 5-6 km nagyjából lejtő lesz.

Ezután már csak Balatonfüred előtt lesz egy kisebb emelkedő. Viszont mindenképpen álljunk meg a Világbüfénél (tudtunkkal május 1-én nyit), ahol csodálatos a bodzaszörp és a melegszendvics.

Mit vigyek?

Bringás túlélő szettet. Kicsit, ne legyen túl nehéz a hátizsák, az alábbiak azonban mindenképpen legyenek nálunk:

  • esőkabát
  • víz, lehetőleg több kisebb flakonnal - könnyebb elhelyezni, és utántölteni
  • defektjavító készlet vagy tartalék belső (minden, a túrán részt vevő kerékpárhoz), és pumpa, akkor is, ha nem tudjuk megjavítani, más túrázók meg fognak állni segíteni
  • vízhatlan (villámzáras) zacskó, ha eső lenne, a telefonnak, pénznek, iratoknak
  • kerékpáros szerszámkészlet - egész kompakt szetteket lehet kapni már, olcsón
  • láthatósági mellény, ha besötétedik vagy elered az eső

További proaktív tippek

A bringánk legyen közlekedésre alkalmas állapotban, működő fékekkel és világítással! Itt olvashattál arról, hogy hogyan készítsük fel a kerékpárt a szezonra.

Kérjük a túrázókat, ha elfogyasztanak egy sört útközben, kerüljék a főutat, és maradjanak végig a kerékpárúton, de alapvetően nem szabad alkoholt fogyasztani, ha kerékpározunk, a szondáztatás nem ritka a parton.

Még egy tipp: ne menjünk közel az előttünk haladóhoz, és törekedjünk a biztonságra.

Kellemes időtöltést!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...