2022.12.16. 14:00:13 5360 222

Viszket? Korpásodik? – Változtass a téli rutinon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyilván Te is észrevetted, hogy bizonyos szépségtrükkök, amelyek nyáron beváltak, a nyirkos, hideg idő beálltával kevésbé vagy egyáltalán nem működnek. Sajnos, a szépség-, azon belül mondjuk a hajápolásban is muszáj rugalmasnak lennünk, hogy a hideg évszakban is nyári fényükben tündökölhessenek tincseink.

Helyes hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Helyes hajmosás

Hogyan hogyan is érhetjük ezt el? Annyi bizonyos, hogy ezt a 3 hibát nem szabad elkövetnünk télen a sörényünkkel!

Csak finoman!

Fejbőrünket vékony védőréteg borítja, ami megóvhat minket sok kellemetlenségtől, többek között a kiszáradástól és a viszketéstől. Ám ha ezt a vékony réteget eltávolítjuk erős dörzsöléssel, mondjuk hajmosáskor vagy éppen hajtörléskor, akkor jöhetnek a címben is írt kellemetlenségek. Ne dörgöld, inkább csak itasd le a nedvességet a tincseidről.

A forróságot télen sem szereti

Hiába a hideg és a zimankó, ne úgy próbáljunk felmelegedni, hogy a forró hajszárítót a nedves hajunkra, fejbőrünkre irányítjuk! Viccet félretéve, hajszárításnál figyeljünk oda, hogy ne legyen túl forró a sörényünkre fújt levegő, illetve kellő távolságra, minimum 20 centiméterre tegyük a készüléket a hajas fejbőrtől, illetve a tincseinktől. Így elkerülhetjük, hogy a hajunk, illetve fejbőrünk kiszáradjon.

Ne ess túlzásba hajmosás terén sem!

A mindennapos hajmosás egyik évszakban sem túl egészséges, ám télen különösen nem. Ilyenkor a túl gyakori hajmosással eltávolítjuk a fentebb már írt védőréteget. Ezen kívül túl sok faggyú termelésére ösztönözzük fejbőrünket, ami aztán a haj túlzott zsírosodásához vezethet. Hetente maximum kétszer bőven elég megmosni tincseinket!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...