2024.06.24. 08:36:39 5632 186

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Folytatódik a nyáriasan meleg idő június utolsó hetében is: sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. A hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű.

Nyárias meleg Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyárias meleg Fotó:123rf.hu

Hétfőn a felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és általában kevés felhő valószínű. Reggel még előfordulhat délnyugaton, délen csapadék, majd ott is megszűnik. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten, keleten néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.

Kedden sok napsütésre lehet számítani fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet hajnalban 12-19, a délutáni órákban 27-33 fok között alakul.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számítani kell, többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, főleg zivatar térségében megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 14-21, a csúcsérték 24-30 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre kell készülni, többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14-20, délután 24-30 fok között várható.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, de elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Néhol megélénkül a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 15-20, a délutáni órákban 27-32 fokot mérhetünk.

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. A délkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum 16-21, a maximum-hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, de elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél, a hajnali 17-22 fokról 29-34 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Diétamánia – Így kezdődött

A nemzetközi élelmiszertudományi és technológiai folyóirat, a Journal of Food Research (JFR) egy 2016-ban megjelent tanulmányában arról szól, hogy a „diéta” szavunk a görög „diaita” szóból eredeztethető, melynek jelentése: testi és lelki egészség. Az egymást szélsebes tempóban váltogató modern diétatípusok a viktoriánus korszakban vertek gyökeret maguknak. Ezeket a gyors, ám az esetek többségében nem feltétlenül tartós eredményekkel kecsegtető „súlycsökkentő terveket”, elsődlegesen a hiúság táplálta, megjelenést javító törekvések voltak. Mivé formálódtak ma ezek a 19. század elején indult fogyókúra tendenciák?

Tökéletes rántotta - A Nagyi trükkjével

Nálunk a férjem a rántotta felelős, mert csakis ő tudja megcsinálni szaftosra, és mégis ízesre, amiért a család minden tagja odáig van. Nem tudom, honnan tanulta ezt a tudományt, talán a nagymamájától. Én most megosztok veletek egy tuti tippet, amitől még finomabb lesz a reggeli sült tojás.

A strandon se ess kísértésbe, helyette válaszd ezeket a könnyű ételeket

Még a legelszántabb egészséges életmód követőket is meg-megkörnyékezhetik a strandszezon kísértetei: a fagylalt, a hot dog, a hamburger, a főtt kukorica, a lángos, a kürtőskalács és társai képében. Ember legyen a talpán, aki az ilyen jellegű csábító-hódító próbálkozás ellenére, folyamatosan képes helytállni. Ha a csapdába esés után, esetleg helyett, mégis amellett döntenénk, hogy valamilyen könnyű, nyárias ízvilágban lubickolnánk, akkor az alábbi receptötletek nekünk szólnak.