2022.06.06. 15:27:47 6361 229

Nyári meló(ra),diák!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annak idején, amikor én még kislány voltam, a zsebpénz fogalma, mint olyan, valahogy hiányzott a szülők szótárából. Nem igazán foglalkoztak ezzel, és hát mi sem nagyon tudtuk, hogyan álljunk a pénzhez. Sokunknál két eset volt, amire számíthattunk: vagy volt pénz, vagy nem volt pénz. Átmeneti állapot nem nagyon létezett számunkra, hacsak nem találtunk valamilyen saját megoldást erre a problémára.

Diák nyári munkán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diák nyári munkán

Az én esetemben ez a megoldás nagyon vicces helyzetet szült. Olyan 12 éves lehettem, amikor tavasszal leszedtem a kertben a virágokat, szépen elhelyeztem őket egy kisebb vízzel teli vödörbe, és elindultam az unokahúgommal a piacra. Nem az én virágaim voltak a legszebbek a piacon, ez tény, de én adtam el őket a leggyorsabban. Egy ideig elég szerencsétlenül álldogáltam a vödrömmel, míg meg nem elégeltem a dolgot. Fogtam a kis tulipán csokrokat, és minden arra járót megszólítottam. Nem telt bele sok idő, már boldogan szaladtunk is haza az üres vödörrel, és életem első saját keresetével.

Ma már ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, ha egy gyermek dolgozni szeretne. Több olyan lehetőség is van a szülők számára, amivel ezt biztosítani tudják. Én a kislányommal már néhány hónapos kora óta filmes castingokra járok. Több ügynökséghez vagyunk regisztrálva mindketten. Filmekben, reklámokban dolgozunk együtt. Számára ez a munka teljesen természetessé és szinte már hétköznapian megszokottá vált. Cseppet sem feszeng a kamerák előtt. Fegyelmezetten teszi, amit kérnek tőle. Amikor meg szabad a pálya, boldogan és felszabadultan viháncol és játszik a többi gyerekkel, akár még a forgatás kellős közepén is, ha éppen ez a dolguk, észre sem véve maguk körül a stábot és a kamerákat. Mindenkinek, aki szeretne egy kis izgalmat, kalandot és némi zsebpénzt varázsolni a gyermeke életébe, csak javasolni és ajánlani tudom ezt a lehetőséget. Érdemes kipróbálni. Most még, ha kisebb a gyermek, talán fel sem fogja, hogy már világhírű sztárokkal dolgozik együtt, de néhány év múlva ereklyeként fogja őrizgetni a velük készült fotókat.

Ha nem vonzza a gyermeket a filmezés világa, akkor sem kell elkeseredni. Sok olyan diákszövetség áll a nagyobbak rendelkezésére, ahol nagyon jó munka lehetőségeket ajánlanak nekik. A futárkodástól az adminisztrációs feladatokig rengeteg mindent csinálhatnak. Ezekkel a munkákkal nem csak a felnőttek színes, ám olykor igen nehéz világába nyernek betekintést, hanem sok tapasztalatra és tudásra is szert tesznek. Nagyon sok olyan munka található, ahol a nyelvismereteiket is csiszolhatják, fejleszthetik. Érdemes alaposan körülnézni. Gyermekfelügyeletet is vállalhatnak táborokban, ha szeretik a kisebb társaikat és szívesen játszanak még. A nyári, turisták által látogatott helyek is keresnek kisegítőket időnként. A fesztiválok, rendezvények pedig tárt karokkal várják a pincéreket, hostesseket és szervezőket.

Akárhogy is, de az ember gyereke, ha keres, akkor biztosan talál ma olyan, egészen jól fizető nyári munkát, ahol nem csak jól érezheti magát és tanul, fejlődik, de hasznosan tölti az idejét, amiből a saját álmait és céljait meg tudja majd valósítani. Mi is lehet ennél jobb kihívás és motiváció egy fiatal számára? Hagyjuk hát, hogy próbálgassa a szárnyait és egyedül dolgozzon meg a saját sikereiért. Támogassuk, segítsük, álljunk mellette és mögötte mindenben. Ez a legjobb és legfontosabb, amit egy szülő megtehet ma a gyermekéért.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...