2022.06.29. 17:15:00 8834 283

Nyári gyümölcstorta felnőtteknek: Bontsd fel a Sangriát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Sangria önmagában is finom, de a belőle készített torta, amely a klasszikus spanyol bor alapú koktél édes ízével és a nyár gyümölcseinek ízével csábít, az édesszájú ínyencek idei kedvence lehet. Nem meglepő, ha kóstolás után nagy szeletekre vágva tálaljuk. Na és a nagy melegben jól fog esni mellé egy-egy gombóc vanília fagylalt is!

Sangriás torta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sangriás torta

Szerintük ebből a tortából egyszerre kettőt kell sütni: egyet Sangria nélkül a kiskorúaknak, és egyet az eredeti recept szerint a felnőtteknek.

Gyümölcstorta Sangriával

Hozzávalók:

100 gr körte meghámozva és apróra vágva
100 gr őszibarack vagy nektarin, kimagozva és apróra vágva
100 gr eper meghámozva és apróra vágva
100 gr cseresznye, kimagozva és apróra vágva
280 gr aranyszínű porcukor
225 gr szobahőmérsékletű vaj
1 narancs héja
200 ml Sangria
225 gr liszt
100 gr csomag őrölt mandula
1 tk. sütőpor
3 közepes tojás
1 ek. kristálycukor

A díszítéshez opcionálisan:

1 kis narancs, szeletekre vágva
1 citrom szeletekre vágva
egy marék eper
egy marék cseresznye

Elkészítés:

A felsorolásban foglaltak szerint előkészített gyümölcsöket, azaz a körtét, a cseresznyét, az őszibarackot és az epret öntsük egy tálba, majd adjunk hozzá 50 gr cukrot. Keverjük össze, majd tegyük félre 30 percre, had érjen össze.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses mód), és egy 23 cm-es kerek tortaforma alját és oldalát vajazzuk ki, aztán kibéleljük ki sütőpapírral.

A cukor maradékát, a vajat, a reszelt narancshéjat és a Sangriából 100 ml-t öntsük egy nagy tálba, és elektromos habverővel keverjük jó alaposan el. Apránként adjuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport és a tojásokat, majd ismét keverjük simára. A félretett gyümölcsök ezalatt levet eresztettek, amiből egy kanállal merjünk a tésztához, és keverjük bele magukat a gyümölcsöket is. Öntsük át ezt a keveréket az előkészített formába, és simítsuk el egyenletesen a tetejét.

A sütő középső rácsán bő egy órát süssük, amíg aranybarna színt nem kap, ekkor végezzünk tűpróbát. Ha még nem sült meg a közepe, akkor fedjük le alufóliával, hogy a sütemény teteje ne barnuljon meg túlságosan. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a tortát a formában még 15 percig, ezután tegyük rácsra hűlni egy kicsit.

Eközben a maradék vörösbort a kristálycukorral együtt egy serpenyőben összeolvasztjuk, és pár percig forraljuk, amíg szirupos állaga nem lesz. Amikor a sütemény még egy kicsit meleg, fordítsuk meg és tegyük rá a tetejére a meghagyott gyümölcsöket, majd öntsük rá a szirupot is.

Forrás: www.bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.