2021.09.14. 14:30:00 7315 244

Nyárbúcsúztató őszi rakottas, sok-sok sajttal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt van végre a finom gombák és az egészség hírnök brokkoli szezonja! Használjuk is ki, no meg azt, hogy még mindig kapni a zamatos paradicsomból! Mivel nagyon szeretem a különböző zöldségeket egy fogásban ötvözni, én mindig vevő vagyok egy újabb rakottas receptre. Tarts velem!

Sült zöldségek sok sajttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült zöldségek sok sajttal

A gyerekeket is szeretnéd rávenni egy kis zöldség evésre? Ha nem is a többféle zöldség, de a sokféle sajt miatt is vonzó lehet sokak számára ez a szuper kis étel: A négysajtos pizzától kölcsönözve itt is vegyesen kerül az étel tetejére a sajt. Ki tudna ennek ellenállni? A receptet extra adalékokkal is kiegészítheted, ha például extra fehérjére vágyik a család.

Sajtos rakott zöldségek

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
2 db kisebb padlizsán
30 dkg koktélparadicsom - Lehetőleg 15-15 dkg piros és sárga
5 ág majoránna
40 dkg gomba
2 ág bazsalikom
10 evőkanál olívaolaj
só és bors

A tetejére:

5 dkg parmezán 10 dkg mozzarella 10 dkg füstölt sajt 5 dkg márványsajt

Elkészítése:

  1. Főzd meg sós vízben 3-4 perc alatt a rózsáira szétszedett brokkolit. A padlizsánt vágd szeletekre, hogy kevés forró olajon meg tudd sütni. Közben ízesítsd meg némi sóval és borssal, majd a folyamat végén szedd ki az olajból.

  2. Önts a visszamaradt olajhoz még egy keveset, hogy pár percig tudd sütni benne a paradicsomokat, amiket majoránnával, sóval és borssal ízesíthetsz. Ha elkészült, a paradicsomokat is vedd ki az olajból.

  3. Az olajat ismét fel tudod használni, most a feldarabolt gombát pirítsd meg rajta. A korábban sütött zöldségek hátramaradt íze is meg fogja ízesíteni a most készítendőkét.

  4. Halmozd egy hőálló tálba az elősütött zöldségeket - lehet vegyesen és rétegezve is. Bazsalikommal szórd meg a zöldséghalmot.

  5. Végezetül jöhetnek a sajtok: Tedd rá a rakott zöldségek tetejére elsőként a szeletekre vágott mozzarellát. A másik három fajta sajtot, azaz az apróra darabolt márványsajtot, a reszelt füstölt sajtot és a parmezánt vegyesen is ráteheted, de sokkal izgalmasabb lesz az étel attól, ha úgy szórod rá ezeket, hogy nem keverednek össze egymással.

  6. Már csak össze kell sütnöd a rakott zöldségeket az idő közben előmelegített sütőben; nagyjából 15 perc alatt a sajtok is megsülnek a tetején.

Forrás: www.femina.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...