2016.07.12. 12:36:04 9209 224

Nyár van, ne takaríts – legalábbis ne tedd nehezebbé a házi munkát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A melegre, a szabadságokra és az egész éves állhatatos munkára való tekintettel ezennel minden háziasszonyt felmentünk a háztartás vezetése alól. Legalábbis szívünk szerint ezt tennénk, bár tudjuk, hogy lehetetlen a kezdeményezésünk… :) Mindenesetre megosztunk veletek néhány trükköt, hogy ne legyen feleslegesen nehéz a kötelező körök elvégzése.

Takarítás nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás nyáron

Ha ezeket a dolgokat teszed takarítás közben, meglehet, hogy Te is megnehezíted a saját dolgodat:

1. Nem megfelelő tisztító eszközöket használsz

A bevált dolgokat olcsóbb, vagy éppen nem annyira hatásos házi szerekkel próbálod helyettesíteni, de a végeredmény nem olyan, mint szeretnéd, ezért újra vagy gyakrabban kell takarítanod. Próbáld ki ezeket a házi fertőtlenítő szereket: A top 5 fertőtlenítőszer, ami garantálja a lakás higiéniáját>>

2. Nem vonod be a gyerekeket a takarításba!

Igen, a férjeket és gyerekeket nehéz arra ösztökélni, hogy segítsenek, de ha a tét az, hogy a család idejében el tud-e indulni a kirándulásra, akkor talán befoghatók pár órára. Ne csak kivételes alkalmakkor kérd meg őket, legyen ez rendszeres elfoglaltság a számukra. Íme, néhány tipp, hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy segítsenek a házi munkában>>

3. Tollseprűt használsz portörléshez?

Nos, a szomorú valóság az, hogy a tollseprűvel, csak odébb tessékeled a port. A magasabb vagy nehezen elérhető helyeknél jól jöhet, ám a polcokon nem különösebben veszed hasznát. Helyette használj mikroszálas portörlőket, amelyek vonzzák és magukban is tartják a port! Sokkal hatékonyabb lesz ezentúl a portörlés.

4. Napsütéses időben tisztítod az ablakot

Bár jó ötletnek tűnhet, hogy napsütötte világos időben álljunk neki az ablakpucolásnak, a valóság az, hogy a nap melegétől nagyon gyorsan rászárad a mosószer, így nehezebb csíkmentesre törölni az ablakokat. Nyáron ne foglalkozz ezzel a művelettel, a tavasz és az ősz sokkal jobb alkalom rá. Ha muszáj, akkor válassz egy felhősebb napot, persze ne essen az eső!

5. Az utcai cipőddel a lakásba is bemész.

Ha az előszobában hagyná mindenki a cipőjét, akkor sokkal kevesebb port és koszt vinnétek be a lakásba, így a két takarítás között több idő telhet el. Megér egy próbát, nem? Nagyon okos döntés lenne!

6. Nem hagyod szellőzni a fürdőszobát!

Ha ablakod van, akkor azt tartsd nyitva, ha elektromos szellőztetőd, akkor azt kapcsold be, ha sajnos csak egy ajtó és egy elvileg szellőztetésre való lyuk, akkor a fürdőszoba ajtaját hagyd nyitva. Fürdés és mosás után mindenképpen, de ha nem zavar, akkor egész nap nyitva lehet. Ezzel a mozdulattal segítesz a párának gyorsabban elillanni, megelőzöd a penész kialakulását, és a vízkő is később lesz látható. Nem is beszélve a rossz, áporodott szagról, ami egy rosszul szellőztetett fürdőszoba jellemzője lehet.

7. Nem cselekszel azonnal

Igen, néha rosszul esik lehajolni, vagy elmosogatni, de a rászáradt foltokat sokkal tovább tart eltávolítani, legyen szó edényről, konyhapultról, gáztűzhelyről vagy padlóról… Jobb, ha az apróságokat is azonnal eltünteted, ami csak egy pillanat, ám így később kerülhet sor a rendes takarításra, illetve nem fog olyan sokáig tartani.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...