2022.05.03. 09:25:00 7103 224

Nyakunkon a szünidő! Szervezd meg az ideális nyaralásotokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A családi vakáció megtervezése mindig izgalmas feladat: Vajon minden elképzelésünk valóra válik majd? Hogyan fog kinézni a szállás? Semmi sem marad otthon? A szervezés során bizony számtalan ismeretlen tényezőt fel kell fedni.

Strandcuccok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strandcuccok

Izgalom vagy izgatottság? A legtöbb sok tényezős esemény megtervezése némi stresszel jár.
Sajnos az is előfordul, hogy az alapos tervezés ellenére is csúszik be malőr, ami általában az idő múlásával azért meg szokott szépülni. A kulcsfontosságú döntések köre pedig végtelennek tűnhet elsőre: hová látogassatok el, a szállás típusa, a megtekinteni kívánt látnivalók listája, a szóba jöhető tevékenységek típusa…
Így, ha nem vigyázol, a pihentető kalandnak induló szervezkedés, könnyen okozhat fejfájást. Egyszerűsíts, ne bonyolítsd!

Ha munkavállalási kötelezettségeink szövevényesek, kérjünk segítséget a helyettesítésünkhöz felettesünktől és munkatársainktól. A nyaralás egyik legtrükkösebb eleme ugyanis az, hogy megpróbáljuk “kikapcsolni a munkamódot” a fejünkben.
Az éves leghosszabb szabadságunk esetében különösen fontos, hogy tényleg kikapcsoljon az agyunk, mert különben kiéghetünk, és a folyamatosan csökkenő energiaszintünk is a munkakedv rovására megy majd.

A nyaralás megtervezésének fő irányvonalai

1. Szabjuk meg az időtartamot és az időszakot!

A nyaralás egyik fő eleme a mikor kérdése. Általánosságban elmondható, hogy a gyermekes családok a nyári tanszünet heteire korlátozzák nagyobb utazásaikat, de a rugalmasabb családok/párok szintén sokszor választják a télből a nyárba opciót.

2. Tűzzük ki az úti célt!

Egy adott települést szeretnénk megismerni vagy egy nagyobb tájegységet? Mindenképp próbáljuk meg reális keretek közé szorítani a tervezett programokat a meghatározott időintervallumon belül. Az ide-oda rohangálást jobb elkerülni, hiszen a pihenés a cél, nem az, hogy fáradtabban érjünk haza, mint az induláskor. Vegyük figyelembe az úti cél helyrajzi és éghajlatbeli sajátosságait is.

3. Készítsünk pénzügyi tervet!

A pénztárcánknak tudvalévő, van egy fizikai határa, de nem szabad elfeledkezni a pszichológiai határáról sem. Azaz vegyük figyelembe, hogy miért és mennyit tudunk nyugodt szívvel kiadni, még akkor is, ha egyébként futna rá. Érdemes a nyaralás tervezett költségeinek egy bizonyos hányadát is hozzáírni még a költségvetéshez, amit nem várt kiadásokra tudunk fordítani…ez, vagy legalább egy része jó esetben megmarad egy újabb kirándulás alaptőkéjének.

4. Készítsünk listát a követelményekről!

Vitathatatlanul a legjobb megközelítés, az ideális nyaralás megszervezésére az elvárt követelmények listájának összeállítása! De, hogy ne legyen túl könnyű a dolgok, ezeknek reális talajon kell mozogniuk és célszerű priorizálni is a lista elemeit.
Ez utóbbi talán egy kicsit túlzásnak tűnhet, de segít nyomon követni, hogy valóban mit is szeretnénk kihozni a nyaralásból, és mik azok a területek, amelyek hanyagólhatók.

5. Fontoljuk meg útitársaink ötleteit és igényeit is!

A tökéletes nyaralás akkor lesz élvezhető, ha a velünk utazó családtagok és barátok is ugyanannyira élvezik az utazást, mint mi. Ennek érdekében hajlandónak kell lennünk (legalább) egy kis kompromisszumra.
Ha nagyobb társasággal utazunk, akkor ez már nem csak a mi nyaralásunk lesz, ezért gondoskodni kell arról, hogy mindenki találjon kedvére valót a szervezett programok között, pl. vízi és szabadtéri tevékenységek, történelmi helyek és kulturális programok is lehetnek vegyesen.

6. Nézzünk utána a kapott információk hitelességének!

Érdemes más utazók valós élménybeszámolóira támaszkodni a felturbózott utazási ajánlatok sokszor túlságosan is kecsegtető képei helyett. Természetesen ízlések és pofonok, emiatt ne álljunk meg egy negatív vagy egy pozitív vélemény elolvasása után. A keresgélés során rettentő hasznos tippekbe is belefuthatunk.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?