2022.07.02. 17:54:04 8295 244

Nyakig a vízben! Azonban nem mindegy mivel és hogyan lubickolsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a legjobb a nyárban? A melegen és a napsütésen kívül természetesen a víz, a fürdés, a lubickolás. A legkisebb babáktól a felnőttekig mindenki élvezettel hódol ilyenkor a pancsolás örömének. Legyen szó kerti medencéről, strandról vagy a nagy tavaink egyikéről, de a tengert sem vetjük meg, mindenki nagyon szívesen mártózik meg a hűvös habokban. De nem csak az úszást kedveljük. Összegyűjtöttük azokat az eszközöket és vízisport lehetőségeket, amelyekkel izgalmasabbá tehetjük ezt a szórakozást. Azonban arra is felhívjuk a figyelmet, hogy nem csak a szórakozás, hanem a biztonság is rendkívül fontos. Így ide soroljuk azokat az eszközöket is, amelyek a vízben való biztonságos mozgáshoz elengedhetetlenek.

Gyerekek a vízparton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a vízparton

Úgy gondoltuk a legcélszerűbb, ha korosztályonként vesszük végig a vízi eszközök széles arzenálját. Amíg nem úszik egyedül a gyermek a vízben, tehát néhány hónapos kortól úgy körülbelül iskolás korig, érdemes a biztonságot előtérbe helyeznünk. Ami a legfontosabb, a kicsi gyermekeken mindig legyen karúszó! Ezt semmiképp se hagyjuk ki, bármekkora vízben is játszanak. Piciknél érdemes olyan beültetős úszógumit választanunk, amiből semmiképp sem csúszik ki a baba.

Már úszni tudó gyerekeket sem szabad felügyelet nélkül vízben hagyni pancsolni. Itt még nagyobb a vízi eszközök lehetőségeinek a tárháza. Lehet ez úszógumi, gumimatrac, de vízibiciklizhetünk, subozhatunk, csónakázhatunk, szörfözhetünk, vitorlázhatunk is velük. Ami rendkívül fontos, hogy a gyermekek semmiképp se felhevült testtel ugorjanak a különböző úszó eszközökről a vízbe, mert ez rendkívül veszélyes lehet még egy fiatal szervezet számára is. Életveszélyes! Érdemes komolyan venni azt is, hogy a gyermekek megtanulják helyesen használni ezeket az eszközöket, illetve felhívjuk a figyelmüket a veszélyekre. Még egy ártatlannak tűnő gumimatrac is besodródhat olyan mélységbe, ahol már a gyermek nem tud biztonsággal a víz felszínén maradni.

A már komolyabb vízisport eszközökre úgy engedjük a gyerekeket, hogy minden fontos szabályt tudnak és biztonságosan képesek azt használni már egyedül is. Még így is fontos a felnőtt jelenléte. Amikor vízre szállunk velük, vízen úszó eszközökön, a mentőmellény legyen rajuk, de az sem baj, ha ezeket a felnőttek is használják. Különösen a mély és rejtett sodrású folyók veszélyesek ilyen szempontból. Nem érdemes kockára tennünk az életünket egy kis vízi kaland kedvéért. Jobb, ha félünk, mint úgy kerüljünk vízbe, ha beborulunk, hogy a sordás elragadhat.

Ha a felnőtt nem tudja használni biztonsággal a vízisport eszközt, akkor semmiképp se vigye magával a gyermekét, mielőtt ezt megtanulná. Így a gyermekre sem tud biztonsággal felügyelni, míg saját maga is veszélybe kerülhet. Érdemes mindenképp gyakorlott vízitúra vezetővel útra kelni, aki pontosan ismeri a folyami vizeinket és észreveszi a veszélyforrásokat, amit egy laikus nyaraló egyáltalán nem lát. Bízzuk szakemberre ezt, sokkal nagyobb biztonságban leszünk, mintha magányosan kísérleteznénk.

Senkit sem szeretnénk elriasztani a víz élvezetétől. Arra buzdítunk mindenkit, hogy mindenféle eszközt és vízi sportot próbáljon ki. Azonban az első és legfontosabb szempont mindig a biztonság legyen. Rengeteg a baleset és a tragédia. Előzzük meg a bajt minden erőnkkel és tudásunkkal, akkor biztos, hogy csodás emlékekkel térünk haza a nyaralásból, épségben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...