2016.11.25. 12:00:00 13334 345

Novemberi spórolós konyha az ünnepek előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karácsony előtt, november végén nem is olyan nagy gond, ha egy kicsit egyszerűbb ételeket kínálunk a családnak, így a pénztárcánk sem lesz sokkal karcsúbb, és az alakunkra is vigyázhatunk közben. Sokáig úgy sem kell mellőzni a finom falatokat (egyébként most sem – csak figyelj!), mert jönnek az ünnepek és mindenhol terülj-terülj asztalkám lesz.

Spórolós konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spórolós konyha

Laktató főzelékek

Az első spórolós tippünk mindenképpen az lenne, hogy a húst és a süteményeket egy kicsit hanyagold, hiszen hamarosan úgyis túladagolást kaptok belőle. Elő a főzelékekkel, amelyek kellő melegséggel és energiával töltenek el a hűvösebb napokon is. Feltétnek a tükörtojás, a virsli, a sült kolbász is megfelelő, de néha a kenyér is elég. A bab és lencse különösen egészséges és laktató, főzeléknek pedig ideális hüvelyesfajták!

Tartalmas levesek

A főzelékekhez hasonlóan ezek is ideális téli fogások, gondoljunk csak a bab-, lencse és krumpligulyásra vagy a frankfurti levesre, halászlére. Egy nagy tál leves, kenyér, pogácsa, esetleg egy kis lekváros palacsinta és mindenki jól lakik.

Ravasz egytálételek, rizses húsok

A pásztor tarhonya, a különböző rizottók, rizses húsok mind egyszerűen elkészíthető és olcsó fogások – attól függően, hogy milyen és mennyi hús kerül bele. A húsokat vágd apróbb kockákra, így jobban el lehet osztani.

Tésztafélék

Különböző szószokkal, sajttal, zöldségekkel, néha pici hússal isteni finom, változatos ebédet és vacsorát készíthetsz tésztából. Ráadásul a legtöbb ilyen fogás fél óra alatt készen van, és tényleg nem kell sok hozzávalót beszerezned. Maximum arra kell figyelni, hogy eleget csinálj. :)

Burgonyás fogások

Jöhet a paprikás krumpli, rakott krumpli, héjában sült burgonya tejfölös mártogatóssal és a többiek. Ne hagyj ki egyet sem, a burgonya az egyik legkiadósabb és legolcsóbb alapanyag!

Tojásos finomságok

Reggelire és vacsorára is lehet tojást kínálni, sülten, buggyantva vagy simán megfőzve. Tojáskrémet is készíthetsz, sőt, azt sem fogod megbánni, ha kipróbálod ezt a [spanyol tortilla]

(http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/tojasos-receptek-laktato-hushelyettesitok-reggelire-vacsorara) receptet.

Ha nem hagyható el a hús, barátod a darált hús!

Fél kiló darált húsból már egy négy fős család is jól lakhat, ha ügyesen kezeled: fasírtok, rakott ételek és fincsi szószos fogások készülhetnek belőle. Nagyszerű recepteket találsz itt>>

Forrás: mindmegette.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...