2019.06.27. 12:33:38 9386 302

Nordic walking, séta az ízületekért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak az időseket vagy a túlsúlyos embereket érinti ízületi fájdalom. Akár más egészségügyi problémák, akár korábbi sportolás következtében is felléphetnek ízületi problémák, de az is lehet, hogy magunk sem tudjuk mi az oka, mégis fáj a térdünk, a bokánk, kisebb igénybevételtől is. Ez akadály lehet a rendszeres testmozgásban… amíg nem ismerjük a nordic walking-ot! Fáj a térded? Vagy nem szeretnéd, ha valaha fájna? Olvass tovább, ezt bizony neked találták ki!

Nordic Walking - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nordic Walking

Mi is ez a nordic walking?

Biztosan láttál már túra útvonalakon, esetleg parkban, séta közben síbotjukat ütemesen a földbe döfködő embereket. Mindig nagyon dinamikusan sétáltak és többnyire igen jókedvük volt ahhoz képest, hogy bottal mentek…? Nos, azok vagy nyári sízők voltak, vagy nordic walkingosok. Előbbit kizárnám, mert nem létezik.

Szóval, akiket láthattál inkább személyek voltak, akik szeretik az ízületeiket, vagy legalábbis nem szeretik, ha fáj. És nem síbotokkal böködték a földet, hanem ennek a sétasportnak a speciális eszközeit használták éppen. Kell a profi segítség!

Döbbenet, de jól sétálni nem is olyan egyszerű! ha nordic walkingra adod a fejed – és lábad- akkor érdemes olyan edzőt felkeresned, aki szakavatott a témában. Ő tudja majd megmutatni neked azt a technikát, ami személyre szabottan testalkatodhoz, problémádhoz és a céljaidhoz is megfelelő lesz. Fontos ugyanis a kartechnika, a bot megfelelő hossza és tartási szöge, de még a kézfej mozgására is hangsúlyt kell fektetni. Ezek pedig meglepően jó hatással lesznek az izmaid állóképességére, az izom és ízületi fájdalmakra, de még a magas vérnyomásra is.

Jótékony hatása még több fronton megmutatkozik.

Túlsúly esetén az edzés sokszor olyan akadályokba is ütközik, hogy nagyon nehéz olyan sportot találni, ami nem jár néhány hónapig kudarc élménnyel mielőtt belejönnél. Az is előfordul, hogy azért nem tud valaki neki állni, mert a viselt fölösleg problémákat okozna a mozgásformánál. Plusz húsz kilóval például nem feltétlen jó ötlet lemenni futni. A nordic walking azonban egy nagyon jó zsírégető módszer, ezzel segít a súlyproblémákon ízület terhelés nélkül, ráadásul frissítő regeneráló hatását is élvezheted, hiszen növeli a véroxigén szinten így az agyműködés és a sejtregenerálódás is hatékonyabbá válik.

Bárhol, bármikor, de tényleg!

Nem muszáj kizárólag túra útvonalra vagy folyópartra helyezned az edzéseid. Akár városnézéshez is ideális, de ha csak a boltig sétálsz így el, akkor is tettél aznap az egészségedért. Csinálhatod alkattól, nemtől, kortól függően, sőt, nordic walking-olhat az egész család. Plusz pozitívum, hogy a nyaralás alatt sem kell lemondanod a testmozgásról: a bot kis helyet foglal és valóban bárhol tudod használni.

Ne feledd, nem az a lényeg, hogy egy sport jól mutasson fotón! Az a fontos, hogy Te teszel az egészségedért és erőnlétedért, úgy, hogy közben jól is érzed magad. Ha nem szeretsz sportolni, az azt jelenti, hogy még nem találtad meg azt a sportot, ami élvezetet nyújt Neked. Ne add fel, keress tovább és próbáld ki, hátha épp ez az!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...