2016.07.09. 10:00:27 9519 233

Nincs bocsánatkérés! – 6+1 dolog amiért nem kell elnézést kérned
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán Te is ismersz olyan embert a környezetedben, aki mániákus bocsánatkérő. Szinte mindig, mindenért ő kér elnézést, megesik, hogy akkor is, ha éppen nem ő a hibás. Talán akkor a leggyakrabban.:-) No, nekik feltétlenül mutasd meg ezt a listát!

Bocsánatkérés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bocsánatkérés

Az életünk folyamán rengeteg olyan dolog van, amiért lelkiismeret furdalást érzünk, és úgy gondoljuk, egy bizonyos valakitől, vagy csak úgy, a nagyvilágtól kell bocsánatot kérnünk. Pedig van, hogy bármilyen „gaztettet” is követünk el, nem kell senkitől elnézést kérnünk. Mert néha nem árt önzőnek lennünk, és a saját érdekeinket néznünk!

Amikért nem kell elnézést kérned

  • Ne kérj elnézést azért, mert olyan vagy, amilyen vagy. Mert Te úgy vagy jó, ahogy vagy. Akik szeretnek, azok így is szeretni fognak, akik pedig nem, azokhoz felesleges bocsánatért esedezned.

  • Mindenkinek van olyan napja, amikor legszívesebben ki sem kelne az ágyból. Mert olyan „befordulós” napja van. Ha néha Veled is előfordul, hogy rossz, vagy inkább extra rossz kedved van, nem kell állandóan bocsánatért esedezned, mert nem mosolyogsz mindenkire.

  • Nem tartozol magyarázattal azért, ha valakit azért zársz ki az életedből, mert nem épít a személyiségeden, hanem még akár vissza is fejleszt, visszahúz.

  • Nem kell, hogy mindig mindent megossz másokkal. És ha valakinek nem számolsz be az életed minden rezdüléséről, akkor sem kell, hogy bűntudatot érezz.

  • Nem kell elnézést kérned azért, ha néha-néha magadat helyezed előtérbe. Egy kicsi „ego” mindenkinek kell.

  • Talán már nem aktuális, mert megtaláltad életed párját, de meglehet, volt idő, amiért szégyellted magad azért, mert nem tudtad szeretni azt, aki miatt hosszú hónapokig szerelmi bánat gyötört. Ez teljesen természetes, nem kell, hogy ezért elnézést kérj bárkitől.

  • Nem kell lelkiismeret furdalást érezned azért, ha néha nem reagálsz azonnal sms-ekre, e-mailekre, egyéb üzenetekre. Pláne, ha olyantól kapod, aki úgyis csak akkor keres, ha szívességet kérne Tőled.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...