2014.06.06. 16:28:19 7255 36

Nesze neked gravitáció! Egyszerű melltorna
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amit múlt héten vártunk, meg is érkezett! Eljött a nyár, a falatnyi topok, csinos, alig takaró, formát megmutató ruhák és persze a rafináltabbnál rafináltabb fürdőruhák ideje. A kisebb felületet takaró, olykor testhezálló öltözetnek köszönhetően a női test ékei, a mellek is előtérbe kerülnek. Az egész napos, íróasztal előtt való görnyedés, a mozgásszegény életmód, vagy a gyerekszülés nem múlik el nyomtalanul: az izmok előbb vagy utóbb megadják magukat. Sajnos, a gravitációt megszüntetni nem tudjuk, de még nem késő néhány gyakorlattal feszesebbé, formásabbá varázsolni a ciciket.

Melltorna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melltorna

Előző írásainknak köszönhetően bőrünk már feszes, az alakunkhoz passzoló fürdőrucit is kiválasztottuk. Már csak a cicik vannak hátra! Ha minden nap egy kicsit teszünk érte, talán idővel javulhat a helyzet, ezzel együtt a közérzet is. Íme, néhány népszerű és egyszerű gyakorlat!

Könnyített női álló-/fekvőtámasz: faltól kinyomás vagy térdelőtámasz

Ki hinné, hogy a fekvőtámasznak is létezik női formája - ami persze jóval könnyebb a normál fekvőtámasznál. A faltól kinyomás vagy állótámasz pedig még egyszerűbb! Ha kijöttét a gyakorlatból, kisebb adagokkal haladj felfelé, kezdetben megteszi az 1x8 is. Ha nincs baj a kondival, a térdelőtámaszt is kipróbálhatod, ebből 2x8, vagy 3x8 is elég.

Fontos a helyes technika: egyenes hát, fej, egész a térdkalácsig. Lényeges információ, hogy akkor találtuk meg helyes testtartást, ha testünk egy hosszú vonalat képez a fejtetőnktől a térdünkig.

Tárogatás

Végy egy kézisúlyzót, vagy egy fél literes, vízzel töltött palackot és egy (jóga)matracot (vagy egy step padot, ha akad otthon, de ha van kéznél, egy fitneszlabda is megteszi). Feküdjünk le a matracra, talpunkat erősen szorítsuk a talajhoz, kezünket kulcsoljuk össze. A súlyt fokozatosan emeljük a fejünk mögé, majd lassan húzzuk a mell vonaláig. Az „újaknak” ebből is elég 1x8, a bátrabbaknak mehet 2x8, vagy 3x8 is.

Figyeljünk, hogy a karok enyhén hajlítottak és párhuzamosak legyenek. Nem kell elsietni sem, a lassú és helyes technika fontos! Kis mellű lányoknak ne legyen nagyobb a súly fél kilónál, hiszen a mell alatti zsírpárnák, és emiatt maga a mell is, hamar eltűnhet.

„Nemzetközi”torna - Japán üdvözlés (kézprés)

Álljunk fel, vagy üljünk egyenes háttal. Álló helyzetben a térdeket enyhén rogyasszuk be. Tapasszuk össze tenyerünket, és így maradva emeljük fel könyökünket oldalirányba, kb. mellmagasságig. A következőkre figyeljünk: az alkar legyen a talajjal párhuzamos, a tenyerek valóban mellmagasságban, tehát se mélyebben, se magasabban. Hátunk és fejünk is legyen egyenes. Ha ez így rendben, jöhet a „neheze”: nyomogassuk egymásnak két tenyerünket, lehetőleg ritmikusan. Vigyázzunk, hogy a könyök ne süllyedjen le a gyakorlat idején.

Jó hír, hogy kismamák is végezhetik a feladatot, de fontos, hogy konzultáljon orvosával, hiszen a gyakorlat alatt a vérnyomás emelkedni fog.

Nem orosz rulett - orosz tánc

Hasonló a fent írt japán üdvözléshez, állva vagy ülve is végezhető. A karokat úgy fonjuk össze, mint az orosz guggolós táncban, vagyis mindkét kezünk a másik kar könyökét, esetleg alkarját fogja. Most jön a lényeg: próbáljuk meg az alkar bőrét a könyök fölé tolni. Csak a bőrt, a kéz közben ne mozogjon!

Forrás: topshop.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...