2023.11.12. 15:20:09 6556 226

Nemzetközi fellépők várják az érdeklődőket A zene éjszakáján
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai A zene éjszakáján, november 16-án. A főváros 150. születésnapja alkalmából a fellépők köre idén először nemzetközivé válik.

Kotta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kotta

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenészeihez a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is csatlakoznak.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a közönséget az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig is tartanak.

A zene éjszakája idén színesebb programot kínál, mint valaha, ugyanis a világ minden tájáról érkeznek zenei formációk az alkalmi színpadokra, a megidézett zeneszerzők sora pedig Haydntől Philip Glassig ível.

A Három Holló közönsége az este folyamán megismerheti többek között a charú nevű kolumbiai hangszert, vagy hallgathat egy japán hegedű-zongora duót, amint Schubertet és César Franckot ad elő. A Lumenben egy horvát zongorista Chopint játszik, majd a program egy észt, Costa Rica-i, kazah hármas Stravinsky-produkciójával folytatódik.

A Szatyor Bárban a BFZ egyik hatos formációja kelta zenével szórakoztat, a KEG Sörházba kitelepülő BFZ-kvartett pedig a jazz szellemét idézi meg Gershwinnel, Cole Porterrel és Astor Piazzolával. A zene éjszakájának utolsó minikoncertje a Turbinában kezdődik pontban éjfélkor, már november 17-én, így a BFZ fúvósszextettje adja Budapest 150. születésnapjának első ünnepi koncertjét.

A részvétel minden helyszínen ingyenes, de a szervezők közlése szerint érdemes mihamarabb asztalt foglalni. A sokszínű események szervezője a Budapest Brand és a BP150 Projektiroda, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik a rendezvényhez.

A koncertek programja helyszín szerint a www.bfz.hu weboldalon tekinthető meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...