2022.02.28. 14:17:05 8219 258

Nem vagy lusta, csak…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi fáradtságnak még nem jött el az ideje. Legalábbis a divatos életmódcikkek szerint. Akkor vajon miért érezzük úgy, mintha reggelente ólompillák nehezednének a szemeinkre, amelyek valahogy nem képesek felemelkedni? Az ágyból kikecmergés hajnalonta számomra csak az esti, még mindig fázós és didergős paplan alatti plüss pizsamában kucorgásnál tűnik rosszabbnak. Néha úgy érzem, egy hetet is képes lennék végigaludni szemrebbenés nélkül. Mégis mi az oka ennek a teljes enerváltságnak? Mit tehetek ellene?

Fáradtság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság

Január elején azt hittem pánikrohamom van. Néhány napig szörnyen éreztem magamat. Fájt és szorított a mellkasom, szédültem, émelyegtem, borzongtam folyamatosan. Amíg ettem valamit a konyhában, olyan gyengének éreztem magamat, hogy alig bírtam talpon maradni,. Az ágy, szinte szó szerint vonzott magához. Nem tudtam haladni a munkáimmal. Nemhogy dolgozni, egész egyszerűen gondolkodni sem bírtam. Nem értettem mi van velem. Mint utólag kiderült, a barátaim unszolására elvégeztetett teszt alapján, ez bizony Covid volt. Nem pedig tavaszi fáradtság vagy szimpla lustaság. Semmilyen felső légúti tünetem nem volt, sem köhögés, sem nátha, és láztalan voltam végig. A teszt mégis pozitív lett. A háziorvosom megerősített, hogy valóban, az újabb, omikron változat már ennyire képes "megtréfálni" bennünket. Épp csak semmi nevethetnékünk sincs ettől. Ez azt jelenti, hogy nem elég a tél, nem elég a szervezetünk vitaminhiánya, és a testünk automatikus téli lelassulása, még a Covid is rátehet egy lapáttal a kedélyállapotunkra. Vagyis erre is gondolnunk kell, adott esetben, ha valóban rosszul érezzük magunkat a saját bőrünkben.

A túlterheltség, a stressz és a téli vitaminhiány az immunrendszerünket nagyon erősen megviseli az évnek ebben a szakaszában. A Covid miatti veszély pedig csak fokozottabb óvatosságra int bennünket. Ne veszélyeztessük a testi épségünket semmiképp. Nem érdemes kockáztatni. Amint úgy érezzük kimerültek vagyunk, próbáljunk meg megfelelően pihenni, vitamindúsan táplálkozni és sokat lenni levegőn, szabadban, oxigéndús környezetben. Ha pedig két-három napig nem javul a helyzet, mindenképp érdemes egy Covid tesztet kérnünk. Minden helyzetben az a legjobb megoldás, ha előbb az okokat derítjük ki, és ennek megfelelően cselekszünk. Ahhoz, hogy a testünk, a lelkünk ép és egészséges legyen, minden apró jelre megfelelően kell reagálnunk. Kényeztessük és vigyázzunk magunkra. Megéri. Amint pedig javul a helyzet és rendeződik az állapotunk, máris biztosak lehetünk abban, hogy a lelkiismeretünk is helyreáll. Hiszen mi is rombolhatná jobban a kedvünket, mint egy jó kis önsanyargatás, amikor azt hisszük lusták és semmirekellők vagyunk. Pedig lehet, hogy egy kis odafigyeléssel és gondoskodással, önszeretettel megelőzhetünk sokkal nagyobb bajt is, mint egy kis tavaszi fáradtság. Figyeljünk oda magunkra. Mert megérdemeljük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...