2020.01.28. 14:59:54 9276 309

Nem szükséges zsíros ételeket enni az E-vitamin felszívódásához!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az E-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatásai antioxidáns tulajdonságából származnak Az antioxidánsok eltávolítják a sejtstruktúrát veszélyeztető szabad gyököket. E-vitamin szedésével erősíthetjük immunrendszerünket és csökkenthetjük koleszterinszintünket is.

E-vitamint tartalmazó ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com E-vitamint tartalmazó ételek

Vérhígító hatása révén hatásos a vérrögképződés ellen, így alkalmazható stroke és szívkoszorúér-elzáródás, valamint egyéb szívbetegségek és az ízületi gyulladás kockázatának csökkentésére is. Az E-vitamint a szépség vitaminjának is nevezik, hiszen fontos szerepe van a bőr- és hajápolásban Antioxidáns tulajdonságai révén fokozza a fejbőr vérellátását, így segíti a hajnövekedést, miközben megerősíti az érfalakat.

A korábbi hiedelemmel szemben azonban, nem szükséges zsíros ételeket enni ahhoz, hogy az E-vitamin felszívódjon. Az erről szóló tanulmányt az American Journal of Clinical Nutritionben, tették közzé a napokban.. Maret Traber, az Oregon Állami Egyetemen, aki már három évtizede kutatja a mikrotápanyagot, ezt a felfedezést igen figyelemreméltónak nevezte. Az új kutatás szerepet játszhat az E-vitamin jövőbeli irányelveiben. Ma ezek az irányelvek napi 15 mg E-vitamint javasolnak (és napi 65-90 milligramm C-vitamint).

Sok E-vitamint tartalmaz például az olívaolaj, a mandula, a napraforgómag és az avokádó. A tanulmány elkészítése során deutériummal jelölt E-vitamint, mind orálisan, mind intravénásan adtak be 18–40 éves teljesen egészséges nőknek és meghatározták annak felszívódását. A zsírok hozzáadását 40 %-os folyékony zsíroldattal oldották meg, illetve a kontroll csoportban, zsíroldat nélkül. Végül azt tapasztalták, hogy az E-vitamin a zsíroktól függetlenül felszívódott és három nap alatt a bevitt adagnak mindössze 2 százalékát detektálták a sugárzásméréssel.

A kísérlet arra is jó volt, hogy meghatározzák: hova szívódnak fel az E-vitaminok. Az E-vitamin tulajdonképpen nyolc különböző vegyület - négy tokoferol és négy tokotrienol - csoportja, amelyek kémiai szerkezetük alapján különböznek egymástól. Az alfa-tokoferol az, amit általában E-vitaminnak szoktunk nevezni és amely az európai étrendben megtalálható. A gamma-tokoferol viszont az amerikai étrendben gyakori. A máj csak az alfa-tokoferolt irányítja vissza a véráramba – mondta Maret Traber. Az összes többi forma metabolizálódik és kiválasztódik. Ez azért izgalmas, mert kiderült, hogy amire a májnak szüksége van, az a bélre már nincs hatással.

Forrás: medicalxpress.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...