2016.12.19. 14:00:57 13575 258

Nem sablonos karácsonyi játékok az egész családnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem, nem társasjátékokat fogunk ajánlani, vagyis bizonyos értelemben mégis, hiszen ezeket a játékokat társaságban érdemes kipróbálni. :) Főleg akkor fognak jól jönni, ha gyerekek is vannak a családban, és a téli szünetben nehéz őket lefoglalni. (Ha így van, akkor viszont csuda hálás leszel nekünk ezekért az ötletekért.)

karácsonyi,családi játékok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com karácsonyi,családi játékok

Száraz hóember

Nemcsak kint lehet hóembert építeni, hanem bent a lakásban is. Egy-két WC-papírguriga, narancssárga és fekete karton (amiből szemeket és orrot vágunk ki), cellux, vállalkozó kedvű gyerkőcök, no és persze felnőttek, s mehet is a móka! Akár versenyezhettek is, hogy ki építi fel először a hóemberét: avagy ki tekeri be először a kis áldozatokat, ragasztja fel a két szemet és orrocskát. :) Utána a kiszabadulást is lehet pontozni.

Ki dobja messzebb?

Egy nagy kartonpapírra lesz szükséged, amire egy egyszerűsített karácsonyfát rajzolsz. Felosztod 3-4 részre, melyek különböző pontokat érnek. Elfekteted a földön, majd jöhet a dobás vagy gurítás. Az alsó részért kaphatnak 10, a középsőért 20, a felső részért 50 és a csúcs díszért 100 pontot a részt vevők. A karácsonyfát ki is dekorálhatjátok, majd fektessétek a földre a nagy méretű kartont, és indulhat a családi móka.

Csapatokban is játszhattok: ki tud több pontot összegyűjteni úgy, hogy plüssöket, kisebb babzsákokat, labdákat vagy díszpárnákat, zokniból készült lasztikat kell gurítani, lökni vagy dobni. A szabályok rajtatok múlnak (és a gyerekek életkorán).

Hóember rajzoló verseny

No de nem akárhogyan! Rögtön két-három ötletet is mondunk: rajzoljanak a versenyzők hóembert bekötött szemmel, vagy a jobb kezesek bal kézzel, a bal kezesek jobb kézzel. Vagy, íme, egy még furcsább variáció: egy papírtálcát tegyenek a fejükre a játékos kedvű családtagok, az egyik kezükkel próbálják meg ott tartani, a másikkal pedig megrajzolni a hóembert. Egy személy még instrukciókat is adhat: „most rajzold meg a hóember 3 részből álló testét, most a szemeket, kalapot és így tovább.”

Tűzd a helyére!

Ehhez egy nagy rajzra lesz szükség Rudolfról, a rénszarvasról, ám egy fontos kellék, Rudolf megkülönböztető jegye, a piros orr hiányzik a rajzról. Ezt bekötött szemmel kell a helyére tűzni. Tegyetek a rajz mögé egy parafa táblát, egy-két rajzszeg, és kartonból kivágott piros orr pedig legyen odakészítve a feladathoz. Aki a legközelebb helyezi az ideálishoz, az nyer.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...