2019.09.14. 13:21:35 10149 302

Nem lehet elég korán kezdeni…? – A házimunka és az apróságok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság épp laza napjaimat élem, már ami a háztartást illeti, hiszen akad egy igen lelkes segítségem. Bizony, a 3 éves kisfiam személyében igencsak szorgos „asszisztenst” üdvözölhetek a konyhában, fürdőszobában, vagyis úgy általában a háztartásban.

Házimunka kisgyerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka kisgyerekkel

Túl korán vonom be a házimunkába a lelkes ifjút, vagy éppen már el is késtem vele? Azt hiszem, 3 évesen éppen ideális életkorban van ahhoz, hogy játékosan megtanulja: az otthoni rend és tisztaság megtartása bizony a család minden tagjának fontos feladata.

Hogy mit bízhatok rá?

Minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, fejlettségi üteme. Ehhez érdemes igazítani a legapróbbak feladatait.

Pakolgatás

Egy 2-3 éves gyerkőc már el tudja pakolni a saját játékait, persze, szülői instrukciók alapján. Sőt, akár a tiszta ruhák elrakásában is segíthet.

Ha már tiszta ruhák…

Ne feledkezzünk meg a mosás folyamatáról, vagyis inkább az elő- és utómunkálatairól. A szennyes szétszortírozásában, illetve mosás után a tiszta ruhák kiteregetésében, kirázásában is segíthet az apróság.

Mindent a helyére!

Bizony, ha minden a helyére kerülhet, megtanulhatja azt is, hogy a szemétnek bizony a szemétkosárban a helye! Kevésbé „koszos” szemetet kidobhat a legapróbb is. Még jobb, ha szelektíven gyűjtitek a szemetet, így a gyerkőcnek ez már egészen kicsi korától természetes lesz.

Hozd ide, tedd oda

A legkisebbek nagyon élvezik, ha segédkezhetnek, bármiben, így az egyszerű, „tedd ide, tedd oda” feladatokat is szívesen ellátják.

Tésztagyúrás

Az életmódunk, vagyis inkább a párom kényes emésztése miatt elég sok mindent, köztük a pékárut is magunk készítjük. Természetes, hogy ennek a 3 éves fiatalember is igen aktív részvevője. De specialitása a kakaós csiga, abban is szeret segédkezni!:-)

Egy kis csavarozás?

Természetesen csakis szülői felügyelettel, de a 3 év körüli nagyfiúk már részt vehetnek a kisebb szerelési munkálatokban.

És amire a mi részükről szükség lesz…

Az nem más, mint a türelem. Egyáltalán ne várjuk azt, hogy majd minden az elképzelésünk szerint alakul, már ami a munkát illeti. És az, hogy beleférünk az addigi időbe, azt pedig végképp felejtsük el. Szóval, a sietős teregetés, tésztagyúrás, törölgetés helyett legyen ez az időszak a türelem, és az „egyszer majd elkészül” ideje.

Forrás: szuloklapja.hu, babaszoba.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...