2023.08.02. 12:10:00 6135 231

Nem hobbid az olvasás? Így teheted azzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az olvasás nem egyenlő a kötelező olvasmányokkal és a tanulással, hiszen ez egy olyan remek szabadidős tevékenység, amely nemcsak, hogy lendületben tartja az agyunkat, de általa ki is tudunk kapcsolódni, valamint számos képzeletbeli utazást is tehetünk! Aki nem rajong a romantikus irodalomért, ezernyi másféle témában olvashat! Csak kezdjetek neki!

Választás könyvek közül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Választás könyvek közül

Az olvasás újra rendszeressé tétele és egy új olvasási szokás kialakítása sokszor csupán időbeosztás kérdése, de egy kis odafigyeléssel bele lehet csempészni a mindennapjainkba:
Mondjuk a sokat említett online térben (céltalan) való böngészésből lecsípve, vagy a hosszas reggeli készülődést felpörgetve, esetleg az esti tévéműsorokat lecserélve.
Amikor megtaláltad az életmódodba passzoló olvasási idősávot, akkor csupán arra kell rávenned magad, hogy minden nap olvas el egy-egy fejezetet. Vigyázat, egy jó történet könnyen magába tud szippantani: Nehogy elkéss a munkahelyedről, és alvás helyett se töltsd olvasással az éjszakát!

Ha még sohasem volt hobbid az olvasás, akkor érdemesebb azt egy könyvtári tagsággal előkészíteni, hiszen annak díja sokkal kedvezőbb, mint 2-3 stíluskereső könyv ára, amit lehet, hogy sohasem fogsz kiolvasni. Válassz olyan könyvet, ami érdekel. Hagyd, hogy egy-egy tetszetős borító elcsábítson. Mégsem jön az olvasási vágy 60-80 oldal múlva sem? Semmi vész! Vidd vissza a könyvet és cseréld ki valami teljesen másra!
A folyamat alatt garantáltan fogsz találni számodra izgalmas témákat, és a világ felfedezése mellett sokat megtudhatsz önmagadról is. Fontos, hogy ne erőszakolj magadra olyan témát, amelyik kellemetlen érzéseket ébreszt benned. Az olvasás maradjon meg pihentető időtöltésnek, ne kreálj belőle elvégzendő napirendi pontot!

Az olvasás szokássá emelése elején érdemesebb kisebb alapú és vékonyabb kötetekkel kezdeni, hogy mindig kéznél lehessenek, és a ránk váró “feladat” se rémisszen meg minket. Egy másik jó ötlet lehet az is, ha egy olyan könyvet választunk ki elsőnek, amelyik filmadaptációját már láttuk korábban, és a története a kedvünkre volt.

A modern világ kedvelői számára elsőnek az online elérhető e-könyveket ajánlom, és miután már megszerették az olvasását, csak akkor ruházzanak be e-könyv olvasóba. De még jobb, ha ajándékba tudják kérni, ami stílusos ajándék lesz az olvasás örömének ajándéka mellett.

Habár a könyvek lapjain olvasható történetek és információk feldolgozása az olvasás módja miatt egyéni hobbit sugall, egy olvasókörhöz vagy könyvklubhoz történő csatlakozás lehetőséget nyújt arra, hogy az olvasás közben felmerült gondolatainkat megbeszélhessük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...