2020.07.04. 13:45:27 8975 255

Nem csak dekorál, tisztít is! – Levegőtisztító szobanövények 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha korábban nem is nagyon kaptad fel a fejedet a „levegőtisztítás” szókapcsolatra, a mögöttünk álló néhány hónap erre biztos hatással volt. Igaz, a különböző fórumokon inkább a levegő vírusoktól való fertőtlenítéséről volt szó, melyhez gépi segítségre van szükség, otthonunk tiszta levegőjéről máshogy is gondoskodhatunk.

Szobanövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobanövények

Sokat segíthetnek nekünk ebben bizonyos szobanövények, melyek nem csak díszei lehetnek otthonunknak, hanem hasznos részeivé is válhatnak annak. Természetesen, a különböző baktériumokat, vírusokat, kórokozókat nem szűrik meg ezek a növények sem, ám az egyéb szennyeződéseket, mint a tisztítószerekből származó ammónia, a ragasztóanyagokból, nyomdafestékből kioldódó triklóretilén, a rétegelt lemezekből, szintetikus szövetekből, forgácslapból származó formaldehid, vagy a növényvédőkből, dohányfüstből a levegőbe kerülő benzol.

Növényekkel a tiszta levegőért!

A napi többszöri alapos szellőztetésen kívül a következő növények segíthetnek még a levegő tisztántartásában.

Anyósnyelv

Mondhatni, egy igazi túlélővel van dolgunk, hiszen ez a növény annyira igénytelen, hogy még a leghanyagabb „gazdát” (khm… jelen!) is képes tolerálni. Beéri kevés gondoskodással, kevés fénnyel, cserébe otthonod levegőjének tisztaságáért felel.

Vitorlavirág

Szintén egy kevésbé igényes, ám annál hálásabb növénnyel van dolgunk. Az életben maradáshoz csupán megfelelő öntözésre van szükség. Cserébe a rákkeltő anyagokat is képes megkötni a levegőből.

Aloe vera és társai

A levelek között lévő zselés anyagnak sokan már-már varázserőt tulajdonítanak, ám nem csak ezért jó, hogy ha tartunk otthon ebből a pozsgásból. Csökkenti a levegőben lévő formaldehidek és benzol koncentrációját.

Zöldike

Nem csak a neve aranyos, maga a növény is igen kedves és segítőkész. Képes kiszűrni a szén-monoxidot is a levegőből (teljesítménye nem rossz, 4 óra alatt egy 25 négyzetméteres területről a szén-monoxid 80 %-át képes eltüntetni), ezen kívül formaldehid és a xilol is retteghet tőle.

Szívlevelű filodendron

Érdekes levelei a levegőbe kerülő formaldehidet képesek semlegesíteni.

Kínai rákvirág

Egyszerű, de nagyszerű növény, mely tarka leveleinek köszönhetően gondoskodik az otthoni levegő tisztaságáról!

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...