2022.09.05. 10:52:09 6600 267

Nem árt spórolni a vízzel sem! – Kerti tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondhatjuk, hogy a mögöttünk álló nyár csapadékban túlságosan bővelkedett volna. Hőségriadók, aszály, aki tehette, teheti, a vízpartra menekül. Kertünk növényei sajnos ezt nem tehették meg, róluk, az ő folyadékháztartásukról nekünk kellett, kell gondoskodni. Közben pedig a saját pénztárcánkat is óvni kellene egy másfajta kiszáradástól.

Öntözés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öntözés

Hogy a növényeknek is jusson elegendő víz, de ne menjen rá minden vagyonod a vízszámlára, íme, néhány spórolós tipp az öntözéssel kapcsolatban.

  • Ha esik, használd ki! Ha lehet, szerezz be nagyobb hordókat, vödröket, hogy eső esetén ebbe gyűjthesd az esővizet, hogy ezt használhasd öntözésre.

  • Lazítsd meg a földet! Alkalmanként kapálgasd át a virágágyást – a meglazított földben könnyebben el tud szivárogni a víz.

  • A jól megválasztott időponttal nyert ügyed lesz! Ugye, nem kell sokat ecsetelnünk, hogy délben nem öntözünk, méghozzá azért, mert ilyenkor gyorsabban párolog a víz, így nagy része nem is a növényhez, hanem a Naphoz jut. Válaszd az estét vagy a reggelt az öntözés időpontjának!

  • Tedd ellenállóbbá! Sajnos, a fű is megszenvedi az aszályosabb időt. Nyírni ugyan kell, de arra is kell ügyelnünk, hogy ne legyen túl rövid a fű. Az 5 centis fűmagasság minimum kell, hogy ellenállóbb legyen a pázsit az aszályos idővel szemben.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...