2023.01.04. 09:30:00 5639 204

Ne ingasd a fejed! Ismerd meg, mire alkalmazható a hipnózis!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan veled is előfordult már, hogy az élet mindennapi, kevés figyelmet igénylő feladatainak elvégzése közben olyan, mintha az agyad átkapcsolt volna robotpilótába, és a feladatot észrevétlenül véghez vitted. Hogyan jutottál haza? Mikor fejezted be a mosogatást? A tudatunk csodálatos, ugyanakkor veszélyes játéka ez velünk.

Hipnózis ingával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hipnózis ingával

Az öntudatunk életünk során csupán speciális körülmények - pl. gyógyszeres vagy alkoholos befolyásoltság - során hagy el minket, azonban a tudat ellazult állapotot szándékosan, kontroll alatt tartva is el lehet érni.

Mi az a hipnózis?

A hipnózis során az ember tudatállapota úgy változik meg, hogy a figyelme fokozódik, és a külső és a belső valóság egyaránt felfokozott érzékenységgel észlelhető.
A görög eredetű hypnos szó jelentése alvás, mivel a hipnózis állapotában lévő személy látszólag alvásszerű állapotban van.
Hipnózis fennállhat önhipnózis során, de a jellemzőbb az, amikor egy hipnotizőr közreműködésével valósul meg a módosult tudatállapot. A hipnózis sajátos állapotának fennállása, vagyis a hipnoterápia alatt kapott, többször ismételt szóbeli instrukciók, azaz az úgynevezett szuggesztiók beépülnek a tudatba, így azok a hipnózis után is működnek.
A hipnózis során korábbi emlékek is újra átélhetők lehetnek, amelyek gyakran okoznak nagyobb lelki megrázkódtatást, hiszen azok egészen elementáris erőjűek lehetnek.
Hipnózis többféle módon is elő lehet idézni, amelyek közül a legismertebb, mégis a legritkábban használt eszköz az inga, de akár zene segítségével is sikerülhet hipnotikus állapotba kerülni.

A hipnózis előnyei és hátrányai

Hipnózist csak magasan képzett szakember vezethet, mivel rosszul alkalmazva a hipnózis módszerét pszichés gondokhoz vezethet, amely során akár a saját testi épségünket, vagy az életünket is veszélyeztethetjük!
Azonban a megfelelően alkalmazott hipnózis enyhébb és súlyosabb pszichoszomatikus (pl. allergia, krónikus fájdalmak, bőrproblémák) és lelki betegségek (depresszió, függőségek stb.) kezelésében is sikerrel alkalmazható lehet egy több alkalomból álló terápia. A hipnózis mélysége és eredménye attól is függ, milyen mértékben hipnotizálható az érintett személy.

Forrás: www.wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...