2016.03.12. 08:32:48 11005 352

Ne hagyd ki! - Tavaszi feladatok a kertben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian vártuk, és most már bármi is történjék, jöhet még eső, hidegebb napok, már biztos, hogy néhány hónapig még velünk marad.:-) Igen, ő a tavasz! Vele együtt megérkezett, vagy hamarosan megérkezik a madárcsicsergés, a szikrázó napsütés és a kertészkedés lehetősége!:-)

Kerti gépek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerti gépek

Nekiállni talán picit nehéz, de ha igazi kertrajongóként belelendülünk a kerti munkálatokba, nehezen bírjuk abbahagyni. Sokszor annyira, hogy mindent egyszerre szeretnénk megcsinálni, és ha lehet, most azonnal.:-)

Csak lassan a testtel!

Mindennek megvan az ideje – és ez igaz a kerti munkálatokra is. Tervezd meg, mit mikor szeretnél, és tartsd magad ehhez a tervhez!

Ami a kora tavaszi feladatokhoz tartozik…

  • Ha ősszel voltál olyan gondos, hogy a kint maradt növényeket, illetve a körülöttük lévő földet letakartad valamilyen anyaggal, ágakkal, hogy így is védd őket a fagytól, az első tavaszi napsugarak megjelentével ezt a „takarót” távolítsd el! Hiszen ez a védőréteg ilyenkor már inkább árt, mert nem engedi a talajt kellőképpen felmelegedni.

  • Mielőtt „bevetésre” indulnának, mindenképpen érdemes átnézni a kerti eszközeinket, hogy rendben vannak-e, nincsenek-e meghibásodva, eltörve, megrozsdásodva, elszakadva és így tovább. Ezzel elkerülhetitek az olyan kellemetlen meglepetéseket, hogy a munka megkezdése előtt derül ki, hogy a gép, eszköz valami miatt nem jó, nem működik, de az esetleges baleseteket is megelőzhetitek.

  • A bátrabban már az enyhébb, márciusi időben nekiveselkedhetnek a fűnyírásnak. Ilyenkor még nem igazán a fű csinosítgatása a cél, sokkal inkább az őszről, télről a talajon maradt leveleket, avart tudod így összeaprítani. Az így összegyűjtött „aprólék” akár trágyaként is szolgálhat később.

  • A föld felásásával, fellazításával, trágyázással mindenképp várd meg, míg a talaj kellőképpen száraz lesz, különben „rögös”, darabos marad a föld, és az ásványi anyagok nem tudnak felszívódni rendesen.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában