2021.12.19. 10:58:08 7180 263

Ne ess túlzásba! – 4+1 biztos jel, hogy túl sok cukrot eszel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így december tájékán valószínűleg egyvalamiből jut sok a még a legelszántabb diétázóknak is: a cukorból. Hiszen itt van a forró csokik, „Kóstold meg ezt is!” ízű szaloncukrok, „Ezt a gyerekek úgysem eszik meg!” márkájú csokimikulások időszaka.

Csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokoládé

Azért nem árt, ha ilyenkor is csínján bánunk az édességgel, cukorral. Ha bizonytalan lennél, mennyi is az elég, íme, néhány biztos jel, hogy elég a sok cukorból.

Túl sok a megfázás?

Ha sokszor vagy náthás, illetve gyakran érnek utol a különböző felső légúti megbetegedések, oka lehet a sok cukor. Hiszen a túlzásba vitt cukorfogyasztás gyengítheti az immunrendszert.

Gyakran elér a kajakóma?

Ha igen, meglehet, sok cukrot fogyasztasz egy-egy étkezés alkalmával, emiatt a vércukorszinted fel- és leugrál.

Állandó fáradtság gyötör

A cukor egy nagy energialöketet ad a szervezetednek, vagyis a vércukorszintünk ennek köszönhetően az egekbe kerül. Aztán gyorsan vissza is esik, aminek köszönhetően hamar ránk törhet a fáradtság. Csak csínján a cukorral, ha kerülnéd az állandó fáradtságot.

Minél több cukrot eszel, annál többet kívánsz

A cukorral bevitt üres kalóriák nem telítenek, nem laksz jól velük ezért a folyamatos éhségérzet. A kialakuló cukorfüggőségről ne is beszéljünk, mely hosszútávon felelős lehet a felgyülemlett plusz kilókért.

A bőröd sem szereti

Zsíros, esetleg túl száraz bőrrel küzdesz, és a pattanások, aknék sem kerülnek el? Érdemes felülvizsgálnod a cukorfogyasztásodat. Meglehet, kicsit túlzásba estél e cukrot illetően, mert az okozhat ilyen problémákat.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...