2019.08.06. 16:24:57 10230 323

Ne cicázz, inkább palacsintázz az Oroszlánokkal! Bostoni módra.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A teátrális jegy szülöttei hihetetlen kisugárzással bírnak, ezt a hatalmas energiaszükségletet jó étkekkel is igyekszenek alátámasztani. De a többi csillagjegy képviselői közül szintén sokan szeretik az Oroszlánokhoz társított reggeli finomságot, amely esetünkben egy görög joghurtos palacsinta. Méghozzá bostoni módon felturbózva!

Csoki öntetes palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki öntetes palacsinta

Imádom a palacsintát, bár nem vagyok augusztus végi leány. Mondjuk megsütni már kevésbé kellemes számomra, de ez a recept olyan könnyű, és annyira jól passzol egymáshoz a görögös tészta és az amerikai krém, hogy minden egyes darabért megéri.

Görög joghurtos palacsinta bostoni módra

A palacsintához:

  • 1 csésze liszt
  • 1 ek. sütőpor vagy 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 és 2/3 csésze görög joghurt

Először két kis tálba keverjük össze külön a száraz és a külön „nedves” hozzávalókat, csak ezután vegyítsük mindet össze.

Melegítsük elő a serpenyőnket közepes lángon, és oszlassunk el egy kis merőkanálnyi tésztát a közepén. 1-2 perc sütés után spatulával óvatosan emeljük meg a palacsinta szélét, amennyiben aranybarna színű, a spatula segítségével válasszuk el a serpenyőtől, majd fordítsuk át.

A krémhez:

  • 1 cs. instant vaníliás pudingpor
  • 2 csésze hideg tej

    A két hozzávalót keverjük ki, majd hagyjuk állni bő 5 percig.

A csokoládés ganache-hoz:

  • ¾ csésze csokoládé „chips” vagy étcsoki apróra törve
  • ¾ csésze tejszín

Forraljuk fel a tejszínt, és olvasszuk bele az összes csokit, méghozzá úgy, hogy a tejszínt öntsük rá a csokira, ne a csokit keverjük bele a tejszínbe! Ez azért fontos, hogy ne legyen buborékos a ganache. Botmixerrel óvatosan keverjük csomómentesre.

4-4 db palacsintát ragasztgassunk össze a vaníliás krémmel, végül a langyosra (!) hűlt csokis öntettel locsoljuk meg a tortácskáink tetejét. Tippünk: Egy kevés vaníliát használhatunk a palacsintatészta elkészítésekor.

Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a45500/greek-yogurt-pancakes-recipe/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában