2019.08.06. 16:24:57 10222 323

Ne cicázz, inkább palacsintázz az Oroszlánokkal! Bostoni módra.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A teátrális jegy szülöttei hihetetlen kisugárzással bírnak, ezt a hatalmas energiaszükségletet jó étkekkel is igyekszenek alátámasztani. De a többi csillagjegy képviselői közül szintén sokan szeretik az Oroszlánokhoz társított reggeli finomságot, amely esetünkben egy görög joghurtos palacsinta. Méghozzá bostoni módon felturbózva!

Csoki öntetes palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki öntetes palacsinta

Imádom a palacsintát, bár nem vagyok augusztus végi leány. Mondjuk megsütni már kevésbé kellemes számomra, de ez a recept olyan könnyű, és annyira jól passzol egymáshoz a görögös tészta és az amerikai krém, hogy minden egyes darabért megéri.

Görög joghurtos palacsinta bostoni módra

A palacsintához:

  • 1 csésze liszt
  • 1 ek. sütőpor vagy 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 és 2/3 csésze görög joghurt

Először két kis tálba keverjük össze külön a száraz és a külön „nedves” hozzávalókat, csak ezután vegyítsük mindet össze.

Melegítsük elő a serpenyőnket közepes lángon, és oszlassunk el egy kis merőkanálnyi tésztát a közepén. 1-2 perc sütés után spatulával óvatosan emeljük meg a palacsinta szélét, amennyiben aranybarna színű, a spatula segítségével válasszuk el a serpenyőtől, majd fordítsuk át.

A krémhez:

  • 1 cs. instant vaníliás pudingpor
  • 2 csésze hideg tej

    A két hozzávalót keverjük ki, majd hagyjuk állni bő 5 percig.

A csokoládés ganache-hoz:

  • ¾ csésze csokoládé „chips” vagy étcsoki apróra törve
  • ¾ csésze tejszín

Forraljuk fel a tejszínt, és olvasszuk bele az összes csokit, méghozzá úgy, hogy a tejszínt öntsük rá a csokira, ne a csokit keverjük bele a tejszínbe! Ez azért fontos, hogy ne legyen buborékos a ganache. Botmixerrel óvatosan keverjük csomómentesre.

4-4 db palacsintát ragasztgassunk össze a vaníliás krémmel, végül a langyosra (!) hűlt csokis öntettel locsoljuk meg a tortácskáink tetejét. Tippünk: Egy kevés vaníliát használhatunk a palacsintatészta elkészítésekor.

Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a45500/greek-yogurt-pancakes-recipe/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!