2017.12.03. 10:50:21 13033 395

Náthás vagy? - Ezeket kerüld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ködös, esős őszt már „letudtuk” az idei évre, a decembert tapossuk már, várjuk a karácsonyt, a szilvesztert és egy boldogabb új évet. Ám hiába az évszakváltás, a közelgő ünnepek, valami nem változott: a megfázás, nátha, ismertebb nevén „takonykór” időszaka még korántsem ért véget! Sőt!

Nátha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nátha

Akad, aki már az első hidegebb napok óta viaskodik vele, míg mások még mindig azért küzdenek – egyelőre sikeresen – hogy elkerüljék. Akad olyan is, aki néhány nap alatt letudta az idei náthát, habár abban a pár napban ömlött a váladék az orrából és egy kisebb papírzsebkendőgyárat eltartott volna. Hát, nem egyszerű, de valahogy túl kell élnünk. Persze, ilyenkor jönnek a jó öreg praktikák, megszokott, otthoni gyógymódok. A mindig bevált módszerek. Vagy csak félünk rajtuk változtatni? Mert nem biztos, hogy az a legjobb gyógymód nátha ellen, amit eddig annak hittünk!

Ezeket kerüld, ha a náthából kúrálnád ki magad

Lássuk, min érdemes változtatni!

Elég a hangos „trombitálásból”!

Ha túl hangosan, vagyis inkább túl erősen fújod az orrod, lehet, pont az ellenkező hatást éred el! Ugyan a váladék egy része a zsebkendőben landol majd, de az erőlködés hatására kerülhet az orrmelléküregekbe is belőle, ami bizony gyulladáshoz vezethet. Célszerűbb egyszerre csak az egyik orrlyukat kifújni, azt is inkább csak finoman, lassan, nem túl nagy erővel.

Ne légy a rabja!

Az orrsprayk, orrcseppek igazán nagy segítségünkre lehetnek egy-egy „dugulósabb” napon, ám folyamatos használatuk akár függőséghez is vezethet! Úgyhogy csak csínján vele, mert ha túl gyakran fújod, csöppented ezeket a készítményeket, pont az ellenkező hatást éred el: ahelyett, hogy kevesebbszer fújnád az orrod, szinte folyamatosan váladékozni fog.

Szeretsz szaunázni?

Ha igen, a megfázás, nátha idején akkor is hanyagold! A magas hőmérséklet és a hirtelen lehűlés nem tesz jót a nem egészséges szervezetnek, lassítja a regenerálódást. Ám ha meggyógyultál, nyugodtan alkalmazhatod ezt az „izzadós” módszert immunrendszered erősítésére.

A sok folyadék kell…

… de azért ne essünk túlzásokba! Csak azért, mert náthásak vagyunk, nem kell a többszörösét meginni annak, amit egyébként elfogyasztunk! Esetleg víz helyett választhatunk gyümölcs- vagy gyógyteákat, frissen facsart gyümölcsleveket.

El a kezekkel a lázcsillapítótól!

Legalábbis egészen addig, amíg legalább 38 ⁰C-ot, de inkább annál magasabbat nem mutat a hőmérő! Ez alatt teljesen felesleges a lázcsillapítás, hiszen ez annak a jele, hogy szervezetünk harcol a gyulladás ellen. Testünk elkezd védekezni az őt megtámadó „betolakodók” ellen.

Cikkünk nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...