2021.12.25. 14:25:03 8801 298

Nasi, ami felpörget? – Süss kávés kekszet az ünnepekre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha karácsony és keksz, akkor a mézeskalács biztosan kihagyhatatlan. Az évvégi bulik nélkülözhetetlen finomsága pedig a linzer, vagyis nálunk a Szilveszter becenevű omlós sütemény. Ha idén valami mást is felvennél a repertoárba, íme, egy igazi ínyencség, ami ráadásul fel is pörget.

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

Ezt a finom kekszet a kávé teszi igazán különlegessé. Ha omlós és pörgős finomságot szeretnél az év végére, ezt mindenképpen készítsd el!

Omlós kávés keksz

Íme, ennek a finomságnak a hozzávalói:

  • 5 dkg darált mandula

  • 5 dkg porcukor

  • 20 dkg margarin

  • 30 dkg liszt

  • 0,25 dl kávé

A közepébe mehet ízlés szerinti ragasztóanyag (mogyorókrém, kávéval összepasszoló lekvár). A tetejére pedig 12,5 dkg porcukorból és citromléből készíthetünk mázat. A mandula és a liszt kerüljön egy edénybe. Ehhez szitáld hozzá a porcukrot, majd kockázd bele a margarint, végül löttyintsd hozzá a kávét. Géppel vagy kézzel jól dolgozd össze, amíg egynemű tésztát nem kapsz. Ezután tedd folpackba, majd mehet egy órácskára a hűtőbe, pihenni. Közben elkészíthetjük a citromos mázat. Ehhez a porcukrot tegyük egy edénybe, majd csepegtessük hozzá a citromlevet. Habverővel addig keverjük, amíg össze nem áll a máz. Ha letelt az idő, kivesszük a tésztát a hűtőből és lisztes felületen kinyújtjuk. Közben a sütőt már melegíthetjük is 180 ⁰C-ra! A tésztából tetszőleges formákat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Akár a sütőpapíron is kinyújthatjuk, szaggathatjuk a nyers tésztát, mivel az ilyenkor még elég lágy. Így megelőzhetjük, hogy szétessenek a gondosan kiszaggatott tésztadarabok. Ha megvagyunk a szaggatással, 7-9 percre mehet is a formákkal megpakolt tepsi a sütőbe. Ha megsültek, vegyük ki a sütiket a sütőből és jó fél óráig hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután a sütik egyik felét mártsuk bele a citromos mázba, majd újra hagyjuk pihenni negyed órát. A másik felüket kenjük meg krémmel, majd ragasszuk össze a mázas részekkel. Kicsit hagyhatjuk puhulni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.