2018.10.10. 14:54:10 10584 320

Naptározz hatékonyan egyszerű feliratozó és címkéző tippjeinkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bokros teendőinket sokszor képtelenek vagyunk fejben számon tartani, ezért sokan listákat vezetünk napi feladatainkról. Azonban még így is hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni egy-egy fontos elintéznivalót. Ez a bosszantó szokásunk könnyen levetkőzhető megfelelő rendszerezéssel.

Zsúfolt naptár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsúfolt naptár

Hagyományos, kézzel írt naptárban, gyűrűs kalendáriumban

Filcek, tollak, színek!

A különböző jellegű eseményekhez és tennivalókhoz találjunk ki különböző betűvastagságot, írásmódot (kis- és nagybetűk) és színt. A tűfilcekkel remekül lehet árnyékolni és aláhúzni figyelemfelkeltés céljából.

Ha van egy kis kézügyességed, akkor hatásos lehet különböző kis ábrákat rajzolgatnod a fontos programok mellé, amik messziről hirdetik az esemény jellegét.

A dekoráláshoz nem is hinnénk, milyen hasznos lehet a fehér és a szürke színű filctoll!

De használhatunk egyszerű és természetesen színes jelölőcímkéket is eme célra, ha nincs túl sokféle kategória felsorolva a kalendáriumunkban.

Naptározás „kütyükön”

Teljesen mindegy, hogy privát vagy céges mobilon vagy számítógépen vezeted-e a tennivalóidat, mindegyik eszközön érdemes bevezetni a témakörök szerinti - jó színes - címkézést. Itt a legfontosabb az, hogy jól behatárolhatók legyenek az egyes kategóriák, amiket létrehozol. Nagyszerű találmány az emlékeztető funkció, ne legyünk lusták létrehozni ezeket, nagyon meghálálják a rájuk fordított időt.

Továbbá érdemes felderíteni a számos, „rejtett” funkciót is, amelyet az adott naptár lehetővé tesz használni, mert ezekkel később sok időt spórolhatsz meg. Gondolok itt például az ismétlődő feladatok és emlékeztetők beállítására.

Még mindig fennáll a kérdés, hogy mit érdemes kihangsúlyozni a naptárban?

  • Szeretteink fontos életeseményét, azok évfordulóit.
  • Közös programok megnevezését, idejét és helyszínét.
  • Határidőket, fontos elintéznivalókat és különböző listákat. Azaz mondhatni azt, hogy egyénre szabottan minden olyat, amit fontosnak, illetve sürgősnek tartasz elintézni és észben tartani.

Tipp:

A kézi naptározás során is használjunk emlékeztető feliratokat a fontos határidők/időpontok előtt, méghozzá egyre sűrűbben, ahogy az esemény közeledik!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...