2021.06.18. 17:50:16 9352 246

Napozás utáni bőrápolás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokunkat kicsalogatott a szabadba a napos idő, pláne, hogy idén nem keveset kellett rá várnunk. A napvédelem mellett azonban kulcsfontosságú az is, hogy a napozást vagy napon tartózkodást követő bőrápolásról se feledkezzünk meg!

Napozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás

A bőrápolás sokak rutinját tekintve egész évben egyforma, pedig, ha igazán jót akarunk tenni a bőrünkkel, akkor figyelembe kell vennünk az egyes évszakok különleges környezeti hatásait is. Míg télen a hideg, tavasszal a szél, nyáron a napsütés az, amire fokozottan kell koncentrálnunk. Nem csak a megfelelő UV-védelemmel való felkészülés során, hanem az utóápoláskor is.

Hidratálás még inkább központi szerepben

Természetesen mindig azzal kezdjük a napon töltött idő utáni bőrápolást, hogy langyos vízzel lezuhanyozunk, eltávolítva a bőrünkre rakódott szennyeződéseket és napvédők maradványait. Ezt követően pedig jöhet az ápolás. Mivel az UV-sugarak erőteljesen szárító és szabadgyök képző hatása a bőröregedést is elősegíti, a hidratáció és az antioxidánsok felvitele kiemelt szerepet kap ezek csillapítására. Tehát kenjük be napsugárzás által érintett területet erős, elsősorban vízbázisú hidratálóval. Előnyben részesítve az A-, C-, és E-vitamint is nagy mennyiségben tartalmazó készítményeket. Nagyon fontos, hogy az testre ajánlott kozmetikumokat az arcunkra ne használjuk, mert többet ronthat a helyzeten, mint amennyit javítana.

Bőrpír, égés esetén

Bőrnyugtató hatású összetevőket napozás után akkor is bátran alkalmazzunk, ha nem égtünk meg, ám ha egy pici bőrpír is keletkezett, akkor mindenképp válasszunk gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató terméket. Ilyenkor kifejezetten jók a napozási utáni krémek, panthenol, allantoin, bisabolol, hatóanyagot, aloe vera kivonatot tartalmazó termékek. Az első felvitel után néhány óránként nyugodtan ismételjük meg a krémezést.

Sminkelés a napozást követően

A fenti bőrápolási gyakorlat után, ha szeretnénk sminkelhetünk is, de az alapozót és a testesebb termékeket érdemes kihagynunk, hogy a bőrünk könnyebben lélegezhessen. Napégésre természetesen semmiféle dekorkozmetikumot nem érdemes feltenni, hiszen hosszú távú vagy végleges foltok lehetnek a következményei.

Amit ilyenkor kerülj

A púdereket, hintőporokat szárító hatásuk miatt kerüld, az olajos termékek pedig a leégett bőr helyzetén tudnak rontani.

Elengedhetetlen lépések

Évente érdemes elmennünk bőrgyógyászati vizsgálatra, ahol az anyajegyeinket egy alapos szakember nézi át. Az UV káros hatásainak egyik legsúlyosabb következménye a bőrrák kialakulásának megemelkedett kockázata, de ha ezt a szakember időben észreveszi, lehet tenni ellene. A napvédelemnek és a napcsókolta bőr utóápolásának tehát ez is elengedhetetlen eleme!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában