2018.02.18. 11:00:13 13601 412

Nálatok is megmaradt? – Erre is jó lehet még a hintőpor!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemrég a kisfiam (vagyis már nagyfiam:-)) babaholmijai között szelektáltam, amihez hozzátartozik a „piperecuccainak” az átvizsgálása is. Természetesen, ott is találtam „kincseket”, amiknek a szavatossági ideje még bőven jó, és ráadásul teljesen bontatlanok is.

Hintőpor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hintőpor

Többek között el kell döntenem azt is, mi legyen azzal a néhány doboz babahintőporral, amit nem használtunk el.

Add tovább!

Ha Neked már biztosan nem kell, add tovább babát váró vagy frissen szült barátnődnek, ismerősödnek. Esetleg adományként is odaadhatod, (sajnos) biztos van a környéketeken is jó pár család, akiknek nagyon jól jön bármilyen segítség.

Ha felhasználnád

Ha otthon szeretnéd tovább hasznosítani, akkor is számtalan lehetőség van rá, hogyan tedd mindezt!

Az „alap”

Dezodor helyett is bevetheted, ha nagyon izzadós vagy, hiszen nagyon jól felszívja a testünkből kipárolgó „vizet”.

Hogy ne legyen olyan fájdalmas!

Ha Te is azok közé a bátor hölgyek közé tartozol, akik időnként vagy mindig saját maguk végzik a gyantázást, nyilván ismered a problémát, amikor a gyantacsík nem csak a kellemetlen szőrszálakat, hanem a bőr egy kis részét is képes (lenne) eltávolítani. Ezért jó, ha gyantázás előtt egy kis hintőport oszlatsz el a bőrön (a felesleget fújd le mindig), és ezután kezded a műveletet. A fehér por magába szívja a nedvességet, izzadságot, nem tépjük meg a bőrt.

Sminkhez is hasznos!

Tökéletes sminkalap lehet az alapozó alá! Tegyünk az „alapok” alá, és por majd magába szívja a felesleges fattyút, izzadságot! Az alapozóhoz keverve halványíthatunk annak színén, ha éppen erre van szükségünk. De a szempillaspirálozásnál is jól jöhet, hiszen azt is segít tartósabbá varázsolni! Sőt, szempilláink dúsabbnak, vastagabbnak is hathatnak. Vigyünk fel egy réteg festéket a pilláinkra, majd erre mehet egy kis hintőpor, majd még egy réteg spirál!

Kifogyott a száraz sampon?

Használj helyette hintőport! Hasonló hatás, csak kicsit olcsóbban!

Összegabalyodott?

Összegabalyodott láncok esetén is jól jöhet egy kis hintőpor! Szórj a láncra egy keveset és dörzsöld át az ujjaiddal! Nemsokára sikerül szétszedni az összekeveredett szemeket!

Van kutyád?

Ha igen, akkor a házi kedvencek bundájára is szórhatsz, mielőtt átfésülöd a „prémjüket”. Fürdetés helyett néhányszor bevethető ez a praktika. Arra ügyelj, hogy a szemébe, orrába, fülébe ne kerüljön az állatnak! Ha ez mellett még a szobatisztasággal is küzdetek, és bizony néha elfordult, hogy az eb a járólapon, parkettán végezte el a kis dolgát, takarítás után szórj a folt helyére egy kis hintőport, hogy a szag is eltűnjön.

Viszlát, homok!

Kicsit messze van még az idő, amikor a strand homokjában gázolunk csupasz lábbal, azért nem árt gondolnunk rá, mivel szedjük le a lábunkról, esetleg szandink, cipőnk talpáról a homokot. Természetesen szórjunk rá hintőport, és így könnyedén ledörzsölhetjük az apró homokszemeket!

Ha nincs idő lecserélni!

Ha Nálad is kisebb szervezést igényel az ágyneműhuzat cseréje, mosása, alkalmanként meghosszabbíthatod az időt a következő mosásig. Szórj a lepedőre egy kis hintőport, így felfrissítheted azt! De frissítő hatása kihasználható szőnyeg (szórd az anyagra, hagyd hatni negyed óráig, majd porszívózd fel), vagy ruhásszekrény (egy kis befőttes üvegbe tegyél egy kevés hintőport, állítsd a szekrénybe, és hagyd, hogy távozzon a dohos szag) esetén is!

Olajra, zsírra!

Ha egy zsírpaca éktelenkedik a ruhádon, szórj egy kis hintőport, hagyd rajt körülbelül 1 óra hosszat, majd mosd ki a ruhát a szokásos módon.

Mehet a cipőkbe is!

Főként sportcipőkbe ajánlatos egy kis hintőport tenni, hogy felszívja az izzadságot, és semlegesítse a szagokat, de a minden nap használatos lábbelikbe is mehet belőle!

Forrás: divany.hu, haon.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában