2017.07.18. 13:23:31 8009 233

Nagy nyári könyvajánló - II. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Folytatódik a nyári kaland - ezúttal akár a kanapénkon vagy éppen a strandon, esetleg vonatozás vagy utazás közben is sok izgalomban lehet részed. A PROAKTIVdirekt szerkesztőinek kedvenc olvasmányai soha nem látott vidékekre, távolinak tűnő történelmi korokba és megfejtésre váró rejtélyek birodalmába kalauzolnak el téged is. Itt van a nyári könyvajánlónk második része!

Könyv nyaraláshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyv nyaraláshoz

George R.R. Martin: Trónok harca (sorozat)

Az egész világ Trónok harca lázban ég. A testvéremmel gyakorlatilag mindennap rákérdezünk egymásnál, hogy na, mikor is jön az új évad? Közben persze olvassuk a könyvet, mert már nem győzzük kivárni, hogy lássuk az új részeket. Mert ezekből a zseniális fantasy könyekből egy brutál jó sorozatot is készített az HBO. A strandra azonban a könyvet, illetve a könyveket vidd, mert a) rendkívül jó a stílusa; b) nagyon szövevényes a sztori; és c) ez tutira kikapcsol. Hidd el, te is el fogsz merülni a történetben, akkor is ha nem vagy oda a fantasy-ért.

Colin Falconer – Anasztázia

Ki ne ismerné a mítoszt, amely Miklós cár legkisebb leányáról szövődött? Forradalom, romantikus és pénzügyi botrányok egy szerelmes férfi szemszögéből, aki a lányt önmagáért szereti. Vajon elnyeri-e Anasztázia szívét? A szövevényes elbeszélés során szemtanúi lehetünk nyomorból való kitörésnek és csillogó magasságból történő aláhullásnak is. Oroszország, Sanghaj, Németország, Anglia és Amerika. Melyik ország mit tartogathat az áldozatkész férfinek és az ingatag nőnek?

Clara Bensen – Poggyász nélkül

Úgy alakult, hogy idén nyáron nem igazán mozdulsz ki semerre sem? Ragadd kezedbe ezt a kötetet, amely egy romantikus történetnek álcázott útikalauz is lehet, és járj be egyből 8 országot! Még bőrönd sem kell. Így utazik ugyanis az online alig megismerkedett történetbeli pár is. Te bele tudnál ugrani egy előre nem eltervezett utazásba? Hagyd hátra a konvenciókat, és szeress előítéletek nélkül a regény útmutatásai szerint!

Lee Child: Bosszúvágy

Aki szereti a szerzőtől Jack Reacher volt katonai nyomozó történeteit, nem csalódik ebben a könyvében sem. A 2014-es kiadású regény is ugyanazzal a feszes történetmeséléssel avat be minket a történetbe, mint ami az író összes regényére jellemző. A magányos farkasként az igazságot kutató exkatona személye egyébként is hálás téma, különösen úgy, hogy Jack Reacher elmondhatja magáról, hogy – némi túlzással ugyan – egy fogkefén és egy váltás ruhán kívül szinte semmire nincs szüksége ahhoz, hogy az igazság nyomába eredjen. Mindenesetre a történet lebilincselő, izgalmas, néha ugyan kiszámítható, igazi nyaralásra való kikapcsoló krimi.

James Jones: A vékony vörös vonal

Először a belőle készült film, a Terrence Malick rendezésében készült „Az őrület határán” című dráma volt rám nagy hatással. De a könyvet a kezembe véve sem csalódtam! A II. világháború csendes-óceáni hadszínterén játszódik a történet, ahol is amerikai és japán csapatok csapnak össze Guadalcanal szigetének apró, ám annál jelentősebb repülőterének birtoklásáért. Az ütközetet teljes mértékben az amerikai csapatok szemszögéből ismerhetjük meg, pontosabban néhány katona egymással való kommunikációjából, de leginkább belső monológjaikból. Katonák, sorsok, jellemváltozások, egy háború, vagy inkább „A” háború, egy történet. És a tanulság…?

George Orwell: 1984

George Orwell legismertebb műve 1949-ben jelent meg. Akkor még fantasztikus regény volt, mára sajnos inkább útmutatóként tekintenek rá. A sztori ismerős a való életből, dübörög a propaganda, csak a párt létezik. Ilyet sajnos már tapasztalhattunk a saját bőrünkön is. A folyamatos megfigyelés alatt tartott lakosság nélkülözni kényszerül a leghétköznapibb javakat is, az ember igazából oktalan gépként van kezelve – és ennek megfelelően nevelve is. A könyvből film is készült, az sem kevésbé nyomasztó, szürke, és pont annyira monoton, hogy visszaadja a regény által kínált érzést. Ha elgondolkodtató olvasmányra vágysz, akkor vedd elő.

Egyébként hasonló sztorit dolgoz fel az Equilibrium című film is (a gondolatbűn, a művészetek üldözése is megjelenik):
De a témában igazán szórakoztató a V mint vérbosszú című film. Ha ezek közül bármelyiket láttad, és tetszett, de még nem olvastad az 1984-et, éppen itt az ideje!

Rejtő Jenő – bármi

Strandra mész? Munkába utazol? Elalvás előtt még olvasnál egy kicsit? Nos, számomra ilyenkor Rejtő Jenő bármelyik regénye a biztos befutó. Humor, kaland, könnyű olvasnivaló – egy fárasztó nap után engem ez kapcsol ki legjobban, ideális nyaraláshoz is.

Szeretnél egy igazán jó Rejtő regényt olvasni? Nos, válaszd ki a kedvenced, hiszen ingyen letölthetők!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...