2017.07.05. 17:59:45 10542 280

Nagy nyári könyvajánló 1. rész - Ezt olvasnánk mi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Klasszikus és kortárs irodalom, ismertebb és kevésbé ismert szerzők, szerelmes és horror történetek is helyet foglalnak abban a listában, amit a PROAKTIVdirekt szerkesztői állítottak össze nektek! Ezen a nyáron kaland, útkeresés, romantika, háború, hajmeresztő fordulatok és izgalom vár rád - könyv formájában. Elővettük és leporoltuk Nektek kedvenc nyári olvasmányainkat.

Nyári könyvajánló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári könyvajánló

D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka

Egy hét pihenés, egy jó könyv, majd néha a strandon előveszem, olvasgatok, és élvezem tovább a napfürdőt – gondoltam én, mikor végre a kezemben tarthattam D.Tóth Kriszta regényét. Jelentem, a nyaralás jól sikerült, de a könyvet alig pár nap alatt kivégeztem. Mivel egyvalamit nem lehet vele csinálni: letenni. Imádtam minden betűjét! Szórakoztat, elgondolkodtat, ha épp olyan passzban vagy, meg is ríkat.

A történet főhőse egy negyvenéves, csinos, munkájában sikeres nő, feleség, édesanya, Helga, akinek az addigi élete fenekestül felfordul, amikor egyszer csak megjelenik életében a szenvedély, kaland, lehetőség egy új, izgalmas életre. Amire, akire mindig is vágyott… Vagy mégsem? Vajon feladja az addig jól működő, ám már kissé unalmas (vagy annak hitt) életét, a családot, a húszezer éjszakás kalanddal kecsegtető házasságát egy mindent elsöprő, izgalmakat ígérő szenvedélyért? A fordulatokban bővelkedő, a női test és lélek útvesztőiben elkalandozó regény végén kiderül.

George Orwell: Állatfarm

Szinte rögtön az 1984 című regény elolvasása után hozzákezdtem, és terveim között szerepel újra elővenni. A mű eredetileg a sztálini Szovjetunió működését szerette volna bemutatni, de nem kérdés, hogy bármelyik diktatúra „leírása” is lehetne. A történet szerint egy angliai major állatállománya fellázad gazdája, Mr.Jones ellen, akit aztán el is üldöznek és átveszik az irányítást a gazdaság, illetve saját életük fölött. Kezdetben még minden szép és jó, és „Minden állat egyenlő”, ám a magukat legintelligensebbnek, legrátermettebbnek kikiáltó disznók, élükön Napóleonnal, átveszik a hatalmat, és szépen, lassan totális diktatúrát alakítanak ki. Hogy hogyan jutunk el a nagy egyenlőségtől a mű kulcsmondatáig, vagyis hogy „Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél!”, és hogy mi is lesz ennek az egésznek a vége? Csak „pár” oldal, és minden kérdésre választ kapunk. Vagyis majdnem mindenre…

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Jó pár éve olvastam már ez a könyvecskét, de nagyon kellemes élmény volt számomra, talán azért mert éppen jókor került a kezembe. Akárcsak az írónő, én is nagy változásokon mentem keresztül, és jó emlékeim vannak róla. Ugyanakkor, ha nem kedveled az útkeresős, néha szenvedős, lélekbúvár könyveket, akkor ez az írás nem neked való. Ha szereted az ilyesmit, vagy úgy érzed, hogy pont ilyenre van most szükséged, akkor hajrá! A lélekboncolgatáson túl azért másról is szól a könyv (utazásról, szerelmekről), és jó kis humora is van, főként emiatt ajánljuk éppen nyárra. :) Olaszország, India és Bali kultúráját is jobban megismerheted olvasás közben, az éppen életközépi válságot megélő, új életet kezdő amerikai írónő szemüvegén keresztül!

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Ez a regény is az útkeresésről szól, csak egy férfi szemszögéből. Azoknak, akik úgy érzik, hogy soha nem fognak teljesen felnőni, azoknak az álmodozó örökifjaknak, akik hiába élnek átlagos, hétköznapi életet, időről-időre azért kirohannak a világból. Egy olyan klasszikus, amit muszáj legalább egyszer elolvasni. Egy olyan klasszikus, ami tele van súlyos szimbolizmussal, mégis hihetetlen könnyed a stílusa. Úgy önt majd el mély gondolatokkal, hogy közben mégis szórakoztat, ezért, és persze a sztori miatt is (a főhős, Mihály nászútján jön rá, hogy ő mégsem akar férj lenni...), ideális nyári olvasmány.

John le Carré: Éjszakai szolgálat

Jonathan Pine sokaknak unalmasnak tűnő, saját maga számára tökéletes munkáját végzi egy hegyi szállodában éjszakai portásként, simulékony módon a mindent diszkréten elintéző, tökéletes, arctalan, szürke eminenciásként estéről estére. Csakhogy, aki olvasott már valaha John Le Carré regényt, sejtheti, hogy lesznek mélységek és sötétségek a háttérben. Abban a pillanatban, amikor az alpesi szállodában megjelenik Mr. Roper – akit csak a világ leggonoszabb embereként emlegetnek – lesz világos számunkra, hogy egy több szálon futó, bonyolult jellemű szereplőkkel teli kémtörténetet tartunk a kezünkben. Ahol gyakorlatilag a fő kérdés az, hogy le lehet-e valaha is győzni az illegális fegyverkereskedelmet.

Könyv nyaraláshozKönyv nyaraláshoz

Jane Johnson – A szerelem amulettje

Mit taníthat egy jobb sorsra érdemes tuareg lány múltbeli története egy, a jelenben élő öntudatos londoni nőnek? Tarts Isabelle-lel Marokkóba, és hagyd, hogy a varázslatos amulett elkalauzoljon a homokdűnék közt élő nomád törzs mindennapi küzdelmei és hiedelmei közé. Ígérem, hogy egy nem mindennapi kalandban lesz részed, ugyanis a történet - főleg a törzsi hagyományokat bemutató múltbeli szál – igazán fordulatos és érzelem dús.

Stephen King: Az

Stephen King a horrorkönyvek királya, bárki bármit mond. Az Az című regénye számomra a legkedvesebb. Hosszú, két kötetből áll, amelyek gyakorlatilag két részre bonthatók. A történet szerint a gonosz ismét eljön a földre, és egy csapat gyerekre marad, hogy megszabaduljanak tőle. Nem félsz a kígyóktól, pókoktól, békáktól? Ne aggódj, a gonosz megtalálja, hogy mi a legnagyobb félelmed, és abban az alakban jelenik majd meg számodra. Stephen King mindig is rettentően alaposan felépítette karaktereit, részletesen megismerhettük az indítékaikat, motivációjukat. Ez szerencsére most is így van, tipikusan az a könyv, aminek falni fogod az oldalait. Az új film előzetese (még nem játszák a mozik):

De hidd el, a könyv sokkal-sokkal jobb.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...