2020.11.10. 14:10:53 8603 209

Művészi növénydekor - Préseljünk virágokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszed, hogy lecsúsztál a virágos lakásdíszekről erre az évre? Egy ősrégi technikával izgalmas és egyedi, emlékkönyvet idéző kreálmányok születhetnek, amiket akár ajándékba is adhatsz, főleg kedves hölgyek névnapjára, no, és karácsonyra is!

Száraz virágok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz virágok

A vázába vásárolt (vagy cserepes) virágoknak hervadásnak indulásuk előtt újabb életet adhatsz, méghozzá szakértői útmutatás alapján. Sőt, a virágos növények közé préselhetünk kedvenc gyógy- és fűszernövényeinkből is! A préselt növényeken átsütő fény gyönyörű; üvegfelületeken emiatt csodás ólomüveges hatást teremthetsz. Lássuk is, hogy hogyan!

Tippek művészi virágpréseléshez:

  • Ha frissen tépnéd le a préselendő ágakat és leveleket, mindig győződj meg arról, hogy a növény teljesen száraz legyen! A nedvesség ugyanis könnyen penészedést okozhat a száradás során.
  • A rózsához hasonló nagyfejű virágzatok nem alkalmasak préseléshez: nem lapíthatók el szépen, és a színeket sem őrzik meg igazán. A nefelejcs, a primula és a petrezselyemzöld sokkal jobb választás.
  • A „lapos arcú” virágok arccal felfelé, a szárakat nem túl hosszúra hagyva préselendők. Vigyázz arra, hogy a rügyek, bimbók és levelek ne fedjék egymást, alakítsd a növényt szép formájúra a préseléshez.
  • A gondosan kiválasztott növényeket és virágokat két lap selyem vagy sütőpapír közé kell helyezni, ezt helyezzük el egy lap karton és egy nehezéknek használt kartondoboz vagy egy nagyobb könyv közé.
  • A türelmes hobbiművész jutalma a tökéletes szárított alapanyag! A növények ugyanis 2-3 hét préselés után nem fognak csak megbarnulni.
  • A törékenyre száradt virágokat óvatosan mozgassuk, lehetőleg egy csipesz segítségével!
  • Fontos, hogy átlátszóra száradó ragasztót használjunk a dekoráció elkészítésénél! Továbbá egy száraz, puhasörtés ecset nagy segítség lehet a növények ragasztóba simításakor.

Amik jól jöhetnek a kézműveskedéshez:

A teljesség igénye nélkül jöjjön néhány kellék ötletadónak:

fényképkeret, üveglap, antikolt keménypapír, szalagok, átlátszó körömlakk, átlátszó mobilhátlap, üvegváza és olló. Készülhet tehát a préselt növényekből medál, képeslap, mobiltartó és mindenféle lakásdekorációs elem

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...