2018.08.12. 14:20:24 15679 382

Muszaka, a zseniális nyári egytálétel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A görög szigetek hangulatát garantáltan sikerülhet az otthonodba varázsolni, ha elkészíted ezt a muszaka receptet! Úgyis itt a padlizsán szezon, hadd legyen a sötét lila zöldség a főszereplő az asztalon!

Muszaka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muszaka

A hétvégén imádták a vendégeim ezt a nagyon egyszerű muszaka receptet, pedig egyikük sem volt kifejezetten padlizsán rajongó. Eddig! A titok, hogy a nagy melegre való tekintettel egy könnyedebb változatot készítettem, egy autentikus görög szakács, lehet, hogy meg is szólná (krumpli nem került bele, és kicsit olaszos lett a fűszerezés;)), de igazából a lényeg, hogy nagyon finom egytálétel kerekedett, és senki sem panaszkodott, a mediterrán feeling így is átjött.

Muszaka, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobbacska padlizsán (szép fényes, feszes héjú)
  • 2 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1-2 fej friss paradicsom
  • fél kg darált hús (sertés/pulyka/csirke - kinek mi)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • friss bazsalikom
  • oregánó
  • 20 dkg mozarella sajt
  • olívaolaj

A padlizsánt felvágjuk vékony szeletekre, besózzuk és állni hagyjuk. A vöröshagymát kockázzuk és olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Megpirítjuk a húst, közben, sózzuk, borsozzuk, utolsó lépésként hozzákeverjük a paradicsomszószt, egy kis vizet és a zöld fűszereket. Miközben készre fő, felszeleteljük a paradicsomokat is.

A padlizsán ekkorra már levet enged a sótól, ezt leöntjük róla. Egy tűzállótálba teszünk egy picit olajat, majd a padlizsánszeleteket szépen egymás mellé tesszük, rétegzünk rá egy adag húst, majd újabb padlizsán réteg, hús, végül még egy padlizsán réteg. A padlizsánra vagy a padlizsánok közé teszünk egy sor paradicsom karikát. Meghintjük egy kis oregánóval, mehet még friss bazsalikom levél is. A mozzarellát apróra vágjuk és rászórjuk a tetejére.

Félórát sütjük lefedve 190-200 fokon, majd 10-15 percet pirítjuk. Akkor jó, ha a padlizsán teljesen átsült (a szivacsos állagú padlizsán illúzió romboló.

Készíthetünk hozzá citromos-olívás jégsalátát, s ha valakinek hiányozna még egy kis szénhidrát, akkor nagyon finom spagetti ágyon is, de a sült krumpli is illik hozzá!

Jó kis nyári fogás, akár vendégvárónak is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...