2019.03.29. 17:05:37 11591 331

Murphy nem kíméli az anyákat – Egy kis esti humor
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valakinek Murphy nem kegyelmez, akkor azok az anyák… A lelküket is kiteszik, hogy takarítsanak, főzzenek, játszanak a gyerekkel, és mindezért mi a hála? Na mi? Folyamatos leckék Murphy törvényei szerint. :D

Anyaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyaság

„Este van, este van ki-ki nyugalomban”

Kivéve a te gyereked, aki akkor is este fog felpörögni, ha egész nap alig látott a láztól…, és minden pillanatban el tudott volna aludni.

Az újszülött tiszta pelenkába

… kakál bele. Pont. Ezen nincs mit szépíteni. Lefürdeted, tisztába teszed, majd az egészet kezdheted előröl, mert hónaljig f*ssa magát. :D

Ha két napig tartod a rendet

A harmadik napon meglátogat maga az „anyakirálynő” vagy valaki, akit nem vártál, és nyilván borul a ház. Elég csak egyetlen egy hátradőlős este, és a rendnek nyoma vész. Mintha soha nem lett volna. Ja, és közvetlenül…

Felmosás után

A férjed fog végig trappolni legelőször a nappalin. Cipőben… Vagy a kutya beszökik sáros lábbal, szép, szabályos kutyatappancs mintázatot rajzolva padlódra. A sírás kerülget? Elhiszem, de ez még mindig semmi!

Ha összeszeded a legót

Azonnal kiborítja az egészet. Ha el akarod tenni még a dobozát is, hogy ne lássa – ahogy sikerült összeszedni – észreveszi, és éktelen ordításba kezd. Ha kiborítva hagyod a legót, senki nem játszik vele napokig, de a fent említett „anyakirálynő” biztosan meglátogat. :D

Ha autóba szálltok

Rögtön elalszik a gyerek, ezzel néha megnehezítve egyes programok kivitelezését. Kivéve, amikor azt akarod, hogy elaludjon a kocsiban. Mert akkor aztán semmi esetre sem!

Köszönöm, szia, puszi és pápá

Mondja és csinálja magától. Egész nap. De, ha megkéred rá, hogy köszönjön a néninek, intsen pápát a „mindent jobban tudó” anyuka gyerekének, nyomjon puszit a mama arcára és a többi és a többi, akkor mintha nem is hallana. :D Vagy, ahogy az én kétévesem dacból minden ilyenre reagált: „Nem szia!” „Nem pápá!” „Nem boldog újévet!” – Mindezt olyan morcosan aranyos hangon, hogy csak nevetni lehetett rajta, innentől kezdve meg ez lett az alap! Hiszen anya nevetett rajta. :)

A bölcsiben, azt mondják, mindent megeszik

Kivéve, amit te főztél neki. Megveszed a drága alapanyagokat, eltöltöd vele az időt, babareceptkönyveket bújsz, értelmes étrendet próbálsz összeállítani, újdonságokkal tarkítva, majd bonthatod az üveges kaját, mert a fáradozásod bizony nem hatja meg. Később ezt szavakkal is megerősíti: „Én ezt nem kóstolom meg. Egyél Te anya. Finom. Egyél végre.” :D

Amikor még kedved is van játszani

Valljuk be, a gyerekek játékai felnőttként rendkívül unalmasak… Ritka, hogy az embernek kifejezetten kedve legyen hozzá, és amikor megtörténik a csoda, és égek a vágytól, hogy – teszem azt – vonatsíneket építsek, meg állomást, akkor kiküld a gyerek a szobából. „Anya, menj ki innen.” :D

A sort a végtelenségig lehetne folytatni! Veled milyen esetek történtek meg?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.