2021.01.07. 14:03:47 6022 170

Moss természetesen! – Méghozzá magad kreálta mosószerrel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boltok polcai roskadoznak a mindenféle foltra, szennyre, búra és bajra megoldást kínáló mosószerektől. Ezek szinte mind nagyon jó készítmények, a legtöbbjük valóban kiszedi a nem kívánatos foltokat. Ám az áruk is elég borsos, és a környezet sem kímélik.

Mosószeres flakon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosószeres flakon

Mit tehet a környezettudatos háziasszony? Mondjuk, maga készíti a mosószert!

Mosópor helyett

Hogy megkapd a természetes mosóport, nincs más dolgod, mint összekeverni 15 dkg mosószódát, 10 dkg mosószappant (lereszelve) és 15 dkg szódabikarbónát. Ha illatosítanád a mosószeredet, csepegtess a keverékhez 2-5 csepp illóolajat. Ha fehér ruhákhoz használnád, 10 dkg citromsav is mehet hozzá. Kemény víz esetén 10 dkg mosogatógép só is mehet a szappanos keverékhez.

Ha a folyékonyra buksz

Ehhez szükséged lesz:

  • 3 dkg mosószappanra

  • 2 liter vízre

  • 4 evőkanál mosószódára

  • 10-20 csepp illóolajra

A szappant vágd apró darabokra, vagy reszeld le, tedd egy edénybe, öntsd fel vízzel, majd add hozzá a mosószódát. Kezdd el összeforralni az egészet, közben egy habverővel kevergesd az egészet. Ha felforrt, húzd le a tűzhelyről, hagyd hűlni egy órát, majd újra forrald fel. Ha ez megvan, egy éjszakát pihenjen a keverék, majd forrald fel újra, tedd bele az illóolajat. Hagyd kihűlni és tedd egy csavaros tetejű üvegbe. (Akár az üres folyékony mosószeres flakonba is visszamehet.) Adagolása mosásonként 150-200 ml. Ha fehér ruhákhoz szeretnéd használni, mehet bele egy evőkanál szódabikarbóna.

Ha vegánul „nyomulsz”

Ehhez a mosószerhez csupán 2 összetevőre lesz szükség. 10 darab gesztenyéhez szerezz be 20 levél borostyánt. Ezeket öntsd fel 2,5 dl forró vízzel, egy éjszakát hagyd állni, és másnap már használhatod is a vegán mosószeredet.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában