2023.03.16. 17:25:00 8802 284

Mogyoróvajas torta: Az egyszerű elkészítés és a különleges íz kettőse
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismét egy tőlem megszokott alapanyagot mentő recept következik: Az amerikai filmek mogyoróvajas kenyeres és palacsintás reggelije nyomán tiniként már kipróbáltam a mogyoróvajat. Nem jött be. Aztán most is vettem egy üveggel, mert a fitness ételek sorában mindenhol ott figyel, és hátha változott ennyit az ízlésem. Meg diétakor előnyösebb (lenne), mint a nutella… (ha meg bírnám magában enni.)

Mogyoróvaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mogyoróvaj

Most sem jött be. Kétszer reggeliztem belőle jó pár hét alatt, de eldobni nem szeretném a szinte teli üveget, így a varázs keverőkanálhoz nyúlva új formát fog ölteni a mogyorókrém! Még jó, hogy ennyi névnaposunk van a tavasszal!

Mogyoróvajas torta

Hozzávalók és elkészítés:

A tortalap:

1 csésze barna cukor
⅓ csésze natúr mogyoróvaj
⅓ csésze kókuszolaj
2 db tojás
vaníliakivonat
1 és fél csésze liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
fél tk. só
1 csésze tej 1 ek. citromlével keverve

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra, és vajazzunk ki egy kerek tortasütő formát.
egy nagy keverőtálba tegyük bele a mogyoróvajat és a barnacukrot, ezeket a kókuszolajjal együtt keverjük fényes krémmé. A tojásokat és a vaníliakivonatot szintén kevertessük el benne jó alaposan.
Az átszitált liszthez egy másik tálban keverjük hozzá a többi száraz hozzávalót, majd ebből a keverékből és a citromlével bekeret tejből felváltva adagolva adjunk a krémhez. Csak addig keverjük, amíg minden el nem keveredik egymással.
Az elkészült nyers tésztát öntsük át a tortaformába, majd kb. fél óra alatt süssük meg, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz a tortalapunk! Szinte a brownie sütihez hasonlóan nedves tésztát kell kapnunk.

A tortakrém:

1 csésze cukrozatlan mogyoróvaj
fél csésze szobahőmérsékleten megpuhult vaj
max. 3 csésze porcukor
max. fél csésze szobahőmérsékletű tejszín

A puha vajat keverjük ki a mogyoróvajjal, majd adagoljuk hozzá a porcukrot is. (Ha kevésbé szeretjük az édes ízt, tegyünk bele kevesebb cukrot.) A krémes állag eléréséhez tegyünk hozzá a tejszínből is annyit, amíg kenhető nem lesz a nehéz krém.

Összeállítás:

A tortaformában kicsit hűlni hagyott tortalapot vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk el ketté. A krémmel töltsük be, majd vonjuk be a torta oldalát és a tetejét is.

Tipp: Ezt a külsőben semmi extra tortát különleges ízvilágú desszertként is felszolgálhatod az idei első BBQ-sütés vagy grillezés alkalmából!

Forrás: www.daringgourmet.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...