2018.10.24. 08:36:52 11409 317

Mobilunk, mint "titkárnő"? Újabb hasznos app-gyűjtemény!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Párom sokszor megjegyzi, hogy én vagyok az ő „külső memóriája”. Pedig ő sem cetliken tartja nyilván a tennivalóit, csak vannak olyan elengedhetetlen dolgok, amiket nem tart fontosnak felírni. Ne kérdezd, miért! :) Persze, az én fejem sem káptalan, így azzal segítek magamon, hogy a gyakran ismétlődő feladataimról emlékeztetőket állítok be a mobilomon.

Mobiltelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon

Elfelejted időben befizetni a közös költséget? Már megint késve diktáltad be a mérőóra állását? Kimaradt egy-két alap dolog a bevásárláskor? Ilyen és hasonló teendők, listák könnyedén rögzíthetőek a jobb mobiltelefonok gyári naptárjában is. De nem törvényszerű, hogy az megfelel a te igényeidnek! Az alábbi app-ok – sajnos a legtöbb csak angol nyelven érhető el - a legnépszerűbbek és a leghasznosabbak a témában:

Evernote

Jegyzetelés, szervezés és tervezés. Mindez fotókkal és hangokkal kiegészítve, ha akarod! Nem szükséges begépelnünk a tennivalóinkat, mivel a kézzel írt jegyzeteink is „beolvashatóak” a fényképezőgép funkción keresztül. A tennivalókhoz emlékeztetők is létrehozhatók. A jegyzetek és a listák megoszthatóak, az alkalmazás pedig futtatható szinkronizálva egyszerre több eszközön.

Notin – notes in notification

Egy kis alkalmazás pontosan arra a célra, hogy soha többé ne felejtsünk el semmit. Gyors mentés, megbízható emlékeztetés, felhasználóbarát felület, könnyű kezelhetőség. Egyszerűsége miatt még azok számára is hasznos, akik idegenkednek a kütyüktől és szívesebben firkálnak kézzel a papír alapú naptárjukba.

Todoist: To-do lists

Kontrolláld életed minden területét, ebben lehet segítségedre ez az alkalmazás, mivel a fontos határidőket továbbra már nem kell a fejedben tartani. Természetesen az emlékeztetőket azért be kell állítanunk. A jegyzeteink, listáink fontos részeit színkóddal jelölhetjük. Sőt, a heti és napi tennivalóinkat kis grafikonokkal is szemléltethetjük.

Wunderlist: To-Do List & Tasks

Egyszerű bevásárló listától kezdve egészen egy munkahelyi projektig bármilyen feladatra alkalmazható ez a több készüléken szinkronizálható, multiplatformos applikáció. Lehetőség van képek csatolására és pdf-ek integrálására a listakészítés során. A feladatok pedig megosztással delegálhatóak. Az egyéni beállítások egy kissé nehezen találhatóak meg, de miután átrágtuk magunkat rajta, már könnyen kezelhető.

Jó hír, hogy létezik magyar nyelvű verziója is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A végrehajtó funkciók, amelyek megkönnyítik az életünket

A végrehajtó vagy exekutív funkciók olyan mentális eszközök, amelyek nagyban hozzájárulnak életünk gördülékennyé és kiegyensúlyozottá tételéhez, céljaink megvalósításához. A készségeink ezen összességét képező funkciók mindegyikéről elmondható, hogy a megfelelő eszközök bevetésével fejleszthetők.

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?