2019.04.24. 15:31:10 10415 309

Mobil-higiénia: Tisztítsd meg az okostelefonodat kívülről is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tisztítottad meg már valaha a mobiltelefonodat? És itt most nem a vírusirtásra, a memóriaszemétre és a sok száz rosszul sikerült szelfire gondolunk! A mindennapi használat során kezünkről baktériumok tömkelege kerül rá a mobilokra, amelyek egészségügyi kockázatot jelentenek.

Mobiltelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon

Ha kezet rendszeresen mosunk, akkor értelem szerűen az okostelefont sem árt megtisztítani néha, hogy elkerüljük a veszélyes mikrobák visszakerülését a kezünkre. Ez nem is túl nagy ördöngösség, lássunk hozzá!

A szükséges kellékek: desztillált víz, 70%-os alkohol, szöszmentes/mikroszálas kendő, fa fogpiszkáló. Amit tilos használni pl. sűrített levegő, aeroszolos és háztartási tisztítószerek!

Annak érdekében, hogy mobilunk nagyjából baktériummentes legyen, hetente kell megszabadítanunk a felületét a kórokozóktól: Húzzunk ki minden tartozékot a telefonból, kapcsoljuk ki a készüléket és távolítsuk el a tokot is.

Keverjük össze egy kis permetezős flakonban a desztillált vizet az alkohollal, ezt a keveréket permetezzük a száraz, szöszmentes kendőnkre. Ezzel töröljük át gondosan a mobilkészülék egészét.

A kamerák lencséi és a rögzítési pontok külön figyelmet igényelnek, itt, ha szükséges, használj fogpiszkálót a tisztításnál.

Gondolom, most mindenki szeretné megtisztítani a telefont védő tokot is, ezt meg is tehetjük, amíg a mobilunk teljesen meg nem szárad:

Ehhez használhatjuk az iménti keverék maradékát (ahogy a többi tartozék esetében is tehetünk így), de átmoshatjuk a tokot meleg vízben is, amibe kevés mosogatószer is kerül.

A bőrtokok azonban már más eljárást igényelnek:

Ezeket érdemes a speciálisan bőrre kialakított bőrápolókkal kezelni! Ne feledd, minél tisztább a kezed, annál tisztább marad az okostelefonod is, amit nem árt távol tartani az alapozótól és a ragacsos élelmiszermaradékoktól is.

Forrás: thespruce.com/how-to-clean-your-cell-phone-4163609

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában