2017.11.24. 17:39:36 11843 336

Mivel fejlesztheted a legkisebbek látását? Kontraszt kártyákkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Stimuláld kisbabád látását és agyi fejlődését feltűnő fekete-fehér kártyákkal! Ezt egészen újszülött kortól megteheted. Az internetről is nyomtathatsz kész kártyákat, viszont akár otthon is vághatsz ki erősebb fehér lapokból nagyobb négyzeteket vagy téglalapokat, hogy azokra rajzolhass fekete filccel különböző alakzatokat, sziluetteket.

Újszülött - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött

De miért is ajánlott a kontraszt kártyák alkalmazása? Rengeteg dolgot fejleszt.

Agyi fejlődés

A tiszta elektromos átvitel még nem olyan fejlett, mint a nagyobb gyerekeké vagy a felnőtteké, azaz több idő kell nekik ahhoz, hogy felfogják a külvilágot, azonban a kontraszt kártyák erőteljesen fejlesztik ezt a folyamatot.

Koncentráció

Minél fiatalabb egy baba, annál kevésbé tud odafigyelni egy-egy dologra vagy néznivalóra. A megfelelő tárgyak ismétlődő látványa azonban segít a fókuszálásban, ezáltal a tanulási folyamatok hossza is rövidül.

„Feltérképezés”

A kisbabák egyik objektumról a másikig apró kis szemmozgásokkal viszik át a tekintetüket, és lassacskán megtanulják elkülöníteni a tárgyakat a hátterüktől. Éppen ezért a nézelődésre az elején több időt kell szánni. A kontraszt kártyák jobban megragadják a figyelmet, nem mellesleg könnyebben elválnak a háttértől.

Mozgás követése

A nagy kontrasztú fekete ábrák használata, azaz lassú mozgatása a baba látóterében könnyebben felfogható a baba szemének és agyának. Ezáltal könnyebben rájön, hogy a tárgyak, hiába mozognak, tartósak is, és egyre jobban fel tudja majd mérni a távolságokat is.

A babák számára leginkább a hason vagy az oldalukon töltött (játék)idő alatt kényelmes nézegetni a kártyácskákat. A különböző kártyák kartonra ragasztásával egy nagyobb táblát is készíthetsz, de az alábbi, korosztályra bontott praktikákat is alkalmazhatod:

Újszülötteknek:

Tartsd a kontraszt kártyát kb. 10 cm-re a baba arcától, és figyeld meg az arckifejezése változásait miközben az alakzatokat tanulmányozza. Míg ő fejlődik, te jobban megismered a mimikáit.

A kártyákat sok helyre kiragaszthatod, hogy az ébren töltött, aktívabb órákban hasznosan foglalhassa el magát. Például eltávolítható kétoldalú ragasztóval felteheted a babakocsi tetejére belülről vagy a kiságy, a pelenkázó, ágy környékén egy jól látható helyre. Természetesen figyelembe kell venni a kicsi szemmagasságát.

2-5 hónapos kor között:

Készíts csipeszekkel odafogható, így cserélhető fekete-fehér képekkel teli nézegetni valót a babaágy fölé, így jó pár percig elfoglalhatod a kicsit, miközben te egy kis lélegzethez jutsz. Ha a pörgethető, fellógatható plüssök helyére applikálod rá a képeket, akkor meg is pörgetheted azokat az érdeklődés felkeltéséhez. Csak arra vigyázz, hogy ahogy ügyesedik gyermeked, ne tudja letépni a fejlesztő játékot. 3 hónapos kórtól ugyanis már érzékelik a távolságokat is.

Fél éves kortól:

Ebben a korban a babák már jobban tudnak fókuszálni és élesebben látják a színeket is, ezért a fehér alapon fekete alakzatokat lecserélheted színes, egyszínű képekre.

A játszószőnyeg környékére helyezve és játékkosarak oldalának díszítő elemeiként is hasznos helyre kerülnek.

Forrás: huggamind.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...