2024.02.18. 17:47:13 7920 261

Mit tud a C-vitamin? A hagyományos nézeteken túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az L-aszkorbinsavként is emlegetett, vízben oldódó C-vitamin kihagyhatatlan, hogyha betegségmegelőzésről, immunerősítésről van szó. Kiemelt szerepe van a kollagén képződésben, ezért fogíny- és fogproblémák, valamint a csont és az ízületek gyógyulása esetében ugyancsak jelentékeny. Segíti a szervezetben a vasfelszívódást, és nagyban hozzájárul a stressz csökkentéséhez.

C-vitaminos szérum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com C-vitaminos szérum

Széles körben ismert természetes hashajtó hatásáról, felgyorsítja a műtéti beavatkozások utáni sebgyógyulást, és a húgyúti fertőzések ellen is hatékonynak bizonyul. Természetesen mindemellett nem feledkezhetünk meg a rákkeltő anyagok ellen nyújtott védelméről sem – lévén, hogy meggátolja az úgynevezett nitrozaminok, azaz a rákkeltő anyagok kialakulását. Mivel a dohányzás során akár 150 mg C-vitamin is kárba veszhet a szervezetben, ezért a dohányosoknak fontos a vitamin rendszeres pótlása.

A legismertebb vitaminról mára az is kiderült, hogy öregedéscsökkentő hatással bír, a kollagén regenerációjának köszönhetően ugyanis kisimítja a ráncokat. Mivel ez esetben egy vízben oldódó vitaminról van szó, így nem tudjuk túlterhelni a szervezetet, hiszen a fölösleg (ha képződik egyáltalán ilyen) vizelettel együtt távozik. Mivel kevés ideig marad a szervezetben, folyamatos utánpótlásra van szükség. Nem meglepő, hogy ezt a csodavitamint régebben, még az antibiotikumok bevezetés előtt, számos egészségügyi probléma kezelésére használták. A 20. századi neves orvos, Frederick Klenner a bárányhimlőt, a kanyarót, a gyermekbénulást, a mumpszt és a tetanuszt egyaránt sikeresen kezelte C-vitamin-terápia alkalmazásával.

A folyamatos kutatásoknak köszönhetően egyre többet megtudunk erről a szerves vegyületről, mely Dr. David Stauth szerint az emberi szervezet zsíranyagcsere-zavarában is segítségünkre lehet, tudniillik semlegesíti az oxidált lipidekből kialakult mérgező hatású vegyületeket. Ezzel egyúttal megelőzi e melléktermékek által potenciálos genetikai károsodásokat, illetve gyulladásokat. A C-vitamin pajzsot képez az oxidált lipidekkel szemben, melyek olyan betegségek kialakulásáért felelősek, mint a krónikus betegségek, az Alzheimer-kór, az autoimmun- és szívbetegségek, valamint a rák.

Az utóbbi években a C-vitamin a bőrgyógyászatban valóságos vitaminsztárrá lépett elő, amely serkenti a bőr kollagén szintézisét, megvédi az UV-sugárzás által okozott fénykárosodás ellen, lassítja ennek a többfunkciós szervnek az öregedését, segít a bőregészség megőrzésében. Mivel a legnagyobb szerv alapvetően egy természetes védőrétegként szolgál a környezeti, a mechanikai és kémiai hatások ellen, ezért a legtöbb veszélynek kitett szervként tartható számon. Felületén mutatkoznak meg az öregedés első, jól látható jelei, ezért hatékonysága érdekében nagy szüksége van a támogatásra. A természetes antioxidánsként működő C-vitamin kiváló megoldást kínál erre. A bőrápolás során használt C-vitamin-szérumok optimális anti-age tulajdonsággal rendelkeznek, és nagyban hozzájárulnak a sima, rugalmas, ragyogó arcbőr megőrzéséhez. Ráadásul minden bőrtípus esetében biztonságosak, jól hidratálnak, csökkentik a bőrhibákat és a szem alatti karikák megjelenését, ugyanakkor védőpajzsként működnek a napsugárzás ellen. A C-vitamin-használat fentebb vázolt előnyeinek köszönhetően érdemes beépíteni a napi bőrápolási rutinunkba (is).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...