2023.09.20. 15:29:29 7239 264

Mit tegyél, ha hullik a hajad?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hajhullás elleni küzdelemben sokféle természetes szert és módszert alkalmazhatunk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hajhullás okai egyéntől függően változhatnak, ahogyan a természetes kezelések hatékonysága is. Amennyiben a probléma tartós, vagy ha nem tudod azonosítani a hajhullás okát, érdemes orvoshoz fordulni.

Haj baj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Haj baj

Az alábbiakban néhány természetes módszert és szert mutatunk be, amelyek segítségedre lehetnek, ha hullik a hajad:

Aloé vera:

Az aloé vera gélt hajra és fejbőrre is alkalmazhatod. Hidratálja a fejbőrt és elősegítheti a haj növekedését.

Fejmasszázs

A rendszeres fejmasszázs javítja a fejbőr vérkeringését és serkentheti a haj növekedését.

Kókuszolaj:

A kókuszolajat hajápolási termékként is használhatod, mert hidratálja és táplálja a hajat. Ezenkívül antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Étkezz egészségesen, tápanyagdúsan:

Az egészséges étrend természetesen hozzájárul a hajunk állapotának javításához. Jótékony hatással lehetnek rá például a D-vitamin, B-vitaminok, cink, szelén és a vas.

A hagyma leve:

A hagyma leve ként tartalmaz, amely elősegítheti a haj növekedését. Azonban az erős szaga miatt számolni kell az esetleges kellemetlenségekkel.

Zöld tea:

A zöld teában található antioxidánsok és katechinek segíthetnek a haj növekedésének serkentésében és a hajhullás csökkentésében.

Bánjunk óvatosan a fejbőrünkkel:

Kerüld a túlzott hajszárítást, forró vízzel való mosást és az erős fésülést, mivel ezek a tényezők károsíthatják a hajat és a fejbőrt.

Mielőtt bármelyik természetes kezelést alkalmaznád, javasolt konzultálni egy orvossal vagy hajszakértővel, különösen, ha a hajhullás súlyos vagy hosszú ideje fennáll. A hajhullás egészségügyi problémát is jelezhet, ezért fontos, hogy azonosítsd az okot és a megfelelő kezelést kapd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.