2016.08.03. 13:42:17 10624 300

Mit rejt a kocka? – Ezekből készíthetsz még "jégkockát"!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári forróságban egy hideg, jégkockával hűtött ital néha már-már életet menthet. A bátrabban (és egyben gyorsabbak) még a jégkockát is elszopogatják, ha az ital elfogyott. Persze, azért nem árt hozzá óvatosan közelíteni, hiszen torkunk bánhatja szánk mohóságát. Kérdés, hogy a következő „kockáknak” ellen bírunk-e állni?

Étel jégkockatartóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étel jégkockatartóban

Azt már tudjuk, hogy a jégkockatartó mi mindenre jó. De az újdonság, hogy fagyos kocka nem csak vízből készülhet.

Ami a kockába még belefér

Egyszerű desszert kekszből és tejből

Törj apró darabokra kekszet, adagold jégkockatartóba, majd öntsd le tejjel (nem baj, ha magas zsírtartalmú a tej). Ha megfagyott, finom desszert és kávé, tej ízesítője is lehet.

Ne pazarolj!

Ha nem szeretnél egy egész üveg bort megbontani csak azért, mert néhány korty kell a vasárnapi ebédbe, vacsorába, fagyassz le jégkockatartóban egy is bort. Így könnyebben is adagolhatod és valóban nem szükséges egy egész üveggel a hűtőben tárolgatnod, ha csak alig hiányzik belőle.

Éljenek a fűszernövények!

Ha túlságosan bevásároltál fűszernövényekből, ne ijedj meg, nem landol a maradék a kukában, ha esetleg nem használod fel mindet. Porciózd ki őket jégkockatartóba és önts rájuk egy kis olívaolajat. Alufóliával lefedve már mehet is a fagyasztóba.

Így készül az „igazi” jeges kávé

Ha a nyári melegben a barna ital inkább hidegebb formáját választanád a forró helyett, jégkocka helyett hűtsd inkább „kávékockával”. Főzz le egy adagot az élénkítőből, várd meg, míg kihűl és öntsd jégkockatartóba. Aztán irány a fagyasztó – néhány óra alatt kész is a keserű hűsítő.

Igazi nyári frissítő

Ha bevásároltál citromból, vagy szereted a pikáns hűsítőket, esetleg gyakran előfordul, hogy ez lemarad a bevásárlólistádról, ne légy rest lefagyasztani belőle vészhelyzet esetére. Öntsd fel a savanyú lével a jégkockatartót, be a fagyasztóba és pár óra múlva ízesítsd vele az üdítőd, söröd. De jó, ha hirtelen kell salátába vagy egyéb finomságba.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...