2016.08.30. 16:11:20 11996 300

Mit ne rendeljünk inkább egy étteremben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába jó egy étterem, nem biztos, hogy minden egyes fogása tökéletes, vagy olyan, amilyennek Te elképzelted. A goodhousekeeping.com összegyűjtött néhány jó tanácsot éttermekben dolgozó pincérektől, szakácsoktól azzal kapcsolatban, hogy mit rendeljünk és mit ne. Szerintünk hasznos dolgok, még akkor is, ha csak ritkán jársz étterembe. Ezen aztán ne múljon az élmény!

Étterem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étterem

1. Kenyér, nassolni való, amit az étkezés előtt kivisznek

Sokszor, ha nem fogy el a kosárból a harapni való, akkor megy vissza a többi kenyérhez, és újra és újra felszolgálják. A sörkorcsolyának kikészített mogyoróba és rágcsálni valóba mindenki belenyúlkál…

2. Saláta bár

Ha úgy érzed, látod, hogy nem éppen a legfrissebbek ott a dolgok, akkor inkább ne egyél belőle, akkor sem, ha all you can eat (tehát annyit ehetnél, amennyit csak bírsz). Legyek szállhatnak rá, gyerekek tapogathatják meg, így ha ezek a dolgok téged zavarnak, akkor egy ilyen stílusú tálalás nem neked való.

3. Válaszd a legnépszerűbb ételt

Nézz körül a rendelés előtt, vagy kérdezd meg a pincért, hogy mi a legnépszerűbb ételük, és rendeld azt. Hogy miért? Sokkal nagyobb valószínűséggel készül frissen, friss alapanyagokból egy olyan fogás, amit sokan szoktak rendelni, mint az, amit ritkán.

4. Citrom nélkül

A limonádé lehet, hogy divatos, egy szelet citrom lehet, hogy frissítő a vízben vagy a kólában, de az éttermekben aligha mossák meg rendesen a citrusféléket. Kérd az italod inkább ezek nélkül.

5. Ne rendelj zárás előtt

Egy sietős szakács lehet, hogy nem készíti el megfelelően az ételedet, nem lesz jól átsütve, vagy csak melegítik, és azt sem eléggé. Ha nem muszáj, ne pont zárás előtt ess be az étterembe.

6. Ne rendelj olyasmit, ami nem illik az étterem konyhájának profiljához

Előfordul, hogy az éttermek néha ráerőltetnek az étlapjukra egy népszerű ételt más stílusú konyhából, pedig nem kellene… Egy olasz étteremben ne rendelj rántott szeletet, egy magyar csárdában ne rendelj pizzát, lehet, hogy csalódni fogsz még ezekben az egyszerű dolgokban is. Ha hallottál valamiről, amiről az az étterem nevezetes: isteni halászlé készül ott, remek a velővel töltött borda stb., akkor inkább ezeket a népszerű ételeket kérd.

7. Ha visszaküldesz valamit, csak kedvesen

Mielőtt felháborodva és kiabálva kéretnéd a főpincért, hogy visszaküldd a szerinted nem megfelelően elkészített fogást, győzödj meg róla, hogy tényleg vissza kell-e küldeni, és csakis szolid hangon tedd. Nem részleteznénk, hogy mik történhetnek a következő fogással, amit eléd tesznek.

8. Ne rendelj levest!

A levesek nem frissen készülnek, és előfordul, hogy soha nincsenek teljesen lehűtve, hanem órákon keresztül langyosan állnak a konyhában. Ezek külföldi tapasztalatok, és csak örülnénk, ha a magyar szakácsok, pincérek vagy konyhalányok rácáfolnának!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...