2020.04.05. 15:19:45 10499 343

Mit érdemes vennünk otthonra és mit nem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koronavírus megjelenésével párhuzamosan, több hullámban beindult a pánikvásárlás Magyarországon. A pánik jellege látszik a vásárolt termékekből, nem átgondolt, nem ésszerű sem a vásárlás mértéke, sem a fogyatkozó termékek listája. Nézzük, mit érdemes mégis venni?

Spájz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spájz

Mivel nem nálunk kezdődött a koronavírus, mi már például Kínához és Olaszországhoz képest jelentős előnnyel rendelkezünk: látjuk mire kell számítanunk. Azt is láthatjuk, hogy bár igen kemény időszak áll előttünk, nem kell mindjárt apokalipszisre készülnünk. Nem zárnak be a boltok, nem két terméket lehet csak kapni, csupán rövidebben vannak nyitva, és lehet, hogy egyszerre nem mehetünk be, így sorba kell majd állni, illetve az időkorlátozásokat szem előtt tartani.

Ha viszont mindenképp bespájzolnál, hogy ezt a kisebb kellemetlenséget is elkerüld amíg lehet, és minél kevesebbszer kelljen kimozdulnunk, van pár jó tippünk! Főként a húsvéti ünnepek előtt érdemes nagyon alaposan átgondolni a vásárlást, és már a hét elején túl esni rajta, hogy véletlenül se keveredjünk tömegbe... - bár várhatóan ez idén húsvétkor azért elmarad (mármint a tömeg - legalábbis nagyon reméljük...)

Miből nem kell egy gyalogsági századnak elegendő mennyiség?

Konkrétan semmiből, de ha már vad túlzásokba akarsz esni, a szappan, vírus idején az egyik leghasznosabb holmi, amit csak vehetsz.

Ugyanakkor nincs szükség rá, hogy tele rakd a nappali egyik falát liszttel – hacsak nem most tervezel pék-cukrász iparágon vállalkozásba. Nem fog elfogyni, cserébe viszont elég egynek megkukacosodnia, a többi is megfog. Nem kell a padlót újra rakni zsugorfóliába bújtatott ásványvizekkel! Sehol, de tényleg, sehol nem okozott a vezetékes (Magyarországon tiszta, iható) vízellátásban fennakadást a koronavírus. Kapjunk észbe, elő újra a no-waste filozófiával!

Az ország összes fenekére elég vécépapír sem fog kelleni! A fenti okokból – egyszerűen azért, mert lesz később is várhatóan.

Miből érdemes akkor mégis?

Alapvetően abból, amit általában amúgy is fogyasztunk. 1 heti élelmezésnél többet azonban nincs értelme, húsból, zöldségből az állagmegóvás miatt, a többiből azért, mert ezekért úgyis mennünk kell majd. Kivéve persze, ha több hűtőszekrény és fagyasztó áll rendelkezésedre. Lényegében fagyasztókat kellene venni – de nyugi, csak viccelünk. :)

Tésztát és szószt

Nem lőhetünk erősen mellé, ha bespájzolunk néhány extra csomag száraz tésztát és olyan feltét alapanyagot, amit amúgy is fogyaszt a család. Pesto, bab, paradicsomszósz, tonhal – ízlésre bízva.

Konzervek

Az észszerűség határain belül. A csodálatos ízű készételeket, ha amúgy sem esszük meg, fölösleges halomra vásárolni, viszont ott vannak a babok, kukorica, csicseriborsó, a hámozott paradicsom: ezekből igen jó kajákat lehet gyorsan összedobni! Halkonzervek, gyümölcskonzervek szintén jó szolgálatot tesznek.

Egészséges köretek

Egy kis izgalom, nagyon egyszerűen: kuszkusz, bulgur, quinoa ízletesebb és könnyebb tud lenni a rizsnél, itt az ideje kipróbálni, ha még nem tetted. Ha a hagyományosnál maradnál, egy zacskó rizs vagy lencse is jó ötlet.

Mi még?

Alapvető fűszerek – mivel elég lassan fogynak, nem érdemes túlvásárolni, legyen otthon 1-1 tasak abból, amit használunk.

Kávé! Hiszen van, akinek anélkül el sem indul a nap. Ebből sem kell örökre bespájzolni.

Hagyma, fokhagyma, burgonya – a magyar konyha alapjai. Nem áll el örökké, tudunk majd várhatóan venni is, de lehet, hogy kényelmesebb egy-két hétre egyszerre bespájzolni.

Tartós kenyér – a jollyjoker! Sokáig eláll, jó lesz vésztartaléknak, mehet a széfbe. Vagy a fagyasztóba, ha maradt hely a temérdek húskészlet mellett, kiolvasztva is pont olyan lesz, mint előtte és így még tovább tartósíthatjuk.

Füstölt áru - csak módjával: A szalonna, a kolbász és a húsvéti füstölt sonka is eláll egy darabig, de azért hetekig ezeket sem lehet tárolni a hűtőszekrényben... Szóval azért folyamatosan egyétek, nehogy kidobás legyen a vége.

Tojás - Viszonylag jól eláll, és egy csomó mindenhez nélkülözhetetlen. Például, ha készítenél egy jó nagy adag fasírtot...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...